Igår bakade jag ju ett rejält gäng med frallor till ett frukostevent. Hur trevligt som helst och bröden blev verkligen uppskattade. Tänkte jag skulle bjuda dig på receptet nu.
Kolla in över 100 brödrecept: KLICKA HÄR
FRALLOR ca 20 små
Mer gott bröd: Tunnbröd som gräddas i stekpannan // Mitt superpopulära Lantbröd // Mitt mest klickade bröd: Långpannebröd
50 g jäst (1 pkt)
5 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 msk socker
Ca 10-12 dl manitoba cream (vetemjöl)
Topping:
2 tsk agavesirap
1 msk vatten
Sesamfrön
Vallmofrön
Gör såhär:
1) Värm vattnet till 37 grader.
2) Smula ned jästen i bakbunken.
3) Häll i vatten, olivolja, socker, salt och hälften av mjölet. Blanda degen väl. Fyll på med mjöl tills du har en smidig deg som släpper ifrån kanterna.
4) Jäs i bunken i ca 40 min med gladpack uppepå.
5) Lägg sedan degen på mjölat bakbord. Rör degen så lite som möjligt.
6) Skär ur bitar ur degen som väger ca 55-60 gr. Vik in kanterna under själva bullen så du får dem rundade.
7) Jäs i ca 30 min till. Sätt ugnen på 275 grader.
8) Blanda vatten och agavesirap och pensla bullarna. Strö på sessmfrön och vallmofrön uppepå.
9) Sänk ugnen till 250 grader. Grädda i ca 15-20 min till det fått fin färg uppepå.
(Tips: Vill du ha knaprig yta på dina frallor häller du i ca 2 dl vatten i en djup plåt och ställer den längst ned i ugnen. Grädda sedan frallorna ovanför).
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen under inlägget!
FÖLJ MIG HÄR:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Långpannebröd med havregryn och chiafrön
Ännu mer recept:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Kan man ha ngt annat ön agavesirap?
Vanlig sirap.
Är det vanlig ugnsvärme man har eller varmluft? När jag bakar bröd känns det som om det alltid är degigt i mitten
Jag kör alltid med vanlig ugnsvärme. 😀