När man har en ”lågdag” vet ju ni vid det här laget att det är då jag brukar baka. Det är helt min grej det här med att ge sig själv terapi genom att baka. Det ger mig lugn, harmoni och lite tid att bara grotta ned mig i bakningsvärlden. Denna brownie med snöbollar går heller inte av för hackor kan jag meddela. Jag tänker att detta kan bli en sån höjdare till kaka så du chockar hela släkten. Dom kommer säkert inte kunna sluta äta den för den är FAAAAARLIGT god alltså! Får jag då nu bjuda dig på en brownie med snöbollar, allt i långpanna. Så det ska räcka till måååånga. ♥ Dessutom är den enkel att baka och jag tänker att om du slänger i lite saffran i snöbollarna till den här brownien så kan det inte bli annat än succé!
Den är bakad i en långpanna på ca 20×30 cm den här kakan, så gör du den i en större blir denna brownie med snöbollar mycket plattare.
Missa inte: 20 SÖTA JULRECEPT
BROWNIE MED SNÖBOLLAR:
Mer brownie: LYXBROWNIES , NYTTIG SUPERGOD BROWNIE
Ingredienser
250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
100 gr smält mjölkchoklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
Snöbollar:
200 g vit choklad
4 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Vispa socker och smör vitt och pösigt.
3) Smält chokladen i ett vattenbad.
4) Rör ner äggen i smör/sockerblandningen, ett i taget. Vispa inte utan rör med slickepott tex. Viktigt då det kan skära sig annars.
5) Blanda sedan ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Häll slutligen i den smälta chokladen. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, fortsätt använda slickepott.
6) Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll browniesmeten i pannan.
Snöbollar:
1) Smält all den vita chokladen.
2) Häll sedan i all kokos och vaniljsocker.
3) Rör om och ställ i frysen i ca 5 minuter.
4) Ta ut och rulla till bollar, det kommer vara ganska så kladdigt men tänk att de ska vara som bollar. Tryck i dem i smeten.
5) Grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara lite sladdrig i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga. Låt den stå och svalna innan den skärs upp. Den kan med fördel stå i kylen. Pudra med florsocker innan servering.
Följ mig
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Fler goda recept till jul
• Över Atlanten kaka med saffran
• Mina bästa & godaste köttbullar
• Jultårta
• Daimfudge – enkel julgodis
• Gubbröra
• Annorlunda lussekatter (på bilden ovan)
Fler populära recept: RECEPTSAMLINGAR
Mer gott till julen: 20 SÖTA JULRECEPT
Äntligen vet jag vad jag ska bjuda på till fredagsfika nästa vecka på jobbet.
Den där måste ju provas!
Ser dundersmarrig ut:)
Hur stor form har du använt?
Tänkte bjuda mina jobbar kompisar på denna.
Hur många räcker den till?