Halloj älsklingar!
Hörni, lite receptdags igen då. Jag minns när jag bakade detta knäckebröd sist, då gjorde jag lite för stor deg så vi hade knäckebröd upp till taket. Känns som jag stod och kavlade knäckebröd i ett dygn tammetusan, känns som jag började hata knäckebrödshel****t innan jag var klar…. haha!
Men, när alla satt där runt julbordet och smaskade på knäckebrödet och tyckte det var jättegott så var det värt det, lätt! Mitt första tips är ändå, ska du baka många, ha lite tålamod.
HEMBAKT KNÄCKEBRÖD, ca 20 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1,5 tsk salt
Ca 10 dl grovt rågmjöl
Ca 3 dl vetemjöl
Mjöl till utbakning
(Valfritt 3 msk brödkryddor)
Gör såhär:
1) Smula ner jästen i en bunke eller i en köksmaskin. Häll i vattnet och rör runt tills jästen lösts upp.
2) Tillsätt oljan. Ha i salt, rågmjölet och sist vetemjölet. Du ska få en smidig deg.
3) Låt degen ligga kvar i bunken, täck med plastfolie och låt jäsa i 30-40 minuter.
4) Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på välmjölat bakbord. Dela degen i 20 delar och kavla varje del till en rund kaka. Tänk dig storleken av en större assiette. Tryck hål i mitten med ett snapsglas eller liknande.
5) Kör igenom kakorna med en kruskavel eller så naggar du varje kaka.
6) Grädda på bakplåtpappersklädd bakplåt i ca 7-8 min. Jag fick plats med 2 åt gången. Låt sedan kallna på lager eller som jag gjorde, häng upp dem.
Kika gärna på andra superhärliga brödrecept:
SE HIT
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Bakade det här knäckebrödet idag, så himla gott! Tack för bra recept!❤️