Idag tänkte jag tipsa om en riktigt god kycklingrätt som blir sådär krämigt härligt god! Lite annorlunda kanske men jag valde att göra hemmagjord potatismos till.
BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED HEMLAGAD POTATISMOS
Kika gärna in HÄR för massor av kycklingrecept.
1 pkt tunnskivad kyckling (Guldfågeln har tunnskivat på 700 g)
10 mjöliga potatisar
färska eller torkade örter (timjan och basilika)
salt
25 gr äkta smör
1/2 dl mjölk
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
nypa salt
2 msk balsamvinäger
Gör såhär:
1) Skala och koka potatisen. Koka den helt färdig i saltat vatten. Gärna så den börjar mjöla sig lite. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen. Ha i smör, salt, vitpeppar och mjölk, vispa ordenligt en stund så du får potatismosen sådär härligt slät. Är den för stabbig kan du fylla på med mer smör eller mjölk.
2) Lägg kycklingen i en ugnsfast form, krydda med timjan och basilika. Salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
3) Blanda ingredienserna till såsen under tiden. Du blandar bara samman allt i en bunke, se till att creme fraichen är helt slät så det inte blir några klumpar kvar i såsen.
4) Ta ut kycklingen efter 20 minuter och häll över såsen. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller till att såsen bubblar ordenligt i ugnen. Ta ut, servera med den varma potatismosen. Sååå gott är detta verkligen!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Lagade denna rätt idag och det var vansinnigt gott. Älskar att laga dina recept allt är så magiskt gott. Tack 🥰
Tack snälla för du delar med dig! ❤️❤️❤️
Om man glömt att köpa timjan och basilika går det använda pizzakrydda istället tror du??
Det kan du göra men det kommer tyvärr inte smaka samma sak. 😅
Fixade de rätta kryddorna så nu står den i ugnen!😋
Spännande, hoppas ni ska gilla! 😍
Supergott!😋
Såsen blev så god o poppis hos min man att kag får ett par nya g-star jeans😊
Haha! Underbart ju! 😂😂👍🏼
Låter helt fantastiskt gott! 😍Ska det vara vanlig balsamvinäger eller balsamico?
Balsamvinäger. 😋
Vilken fals har du den på!?
Lite längre ned.
Helt underbara smaker….. en klar favorit
Kul att du gillar! 😍
Du gör moset först? Hur håller du det varmt tills kycklingen är klar att servera?
Bara kvar i kastrullen med lock på. Du kan göra allt medan kycklingen tillagas också.
En härlig rätt! Denna gången brynte jag köttet på stekjärnet. Stekte det klart, därefter kortare tid i ugnen.