Lite efterrättstips till nyårsafton kanske? Här ett litet tips som du snabbt slänger ihop om du köper marsansås som du bara vispar ihop. Annars är det ju vansinnigt gott med hemkokt.
Vanilj/banan trifle med saltad kola
Ca 20 st digestivekex
100 g smör
2 bananer
Hemkokt saltad kolasås (recept här)
3 dl färdig marsansås eller hemkokt (recept här)
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1) Smält smör och smula sönder alla digestivekex. Blanda samman det och tryck i botten på 4 glas. Spara lite av smulet till dekoration och lite till lagren av trifeln.
2) Lägg ett lager med vaniljsås på alla. Lägg några skivade bananslantar uppepå vanilsåsen.
3) Vispa grädden och lägg ett litet lager med vispgrädde på varje.
4) Lägg på lite smul och ringla lite saltad kola över.
5) Lägg ytterligare ett lager med vaniljsås. Lägg några bananskivor på.
6) Spritsa grädden fint uppepå och avsluta med att toppa med smul och saltad kola. Dekorera med bananskivor.
Hur långt innan man ska servera kan man göra den?? 🙂
Några timmar skulle jag säga.