Kladdkaka

Kladdkaka med täcke av seg kolasås

Ja idag är det fredag och snart helg!

Hur var det då? Jo till helgen får i alla fall jag och Tony slarva till det med maten. Vi får unna oss något riktigt gott till helgen och då ska jag tipsa dig om en galet god kaka! Om det är någon kaka du någongång ska göra, så är det denna! Så kan man säga. 😉 Detta är en härlig kladdkaka med min egenkokta kolasås uppepå. Alltså SMARR! Kolasåsen är mer en seg kolakräm….. åh den är ”to die for”.

IMG_5783 IMG_5784 IMG_5785 IMG_5786 IMG_5787 IMG_5789 IMG_5790

RECEPT KLADDKAKA:

150g smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt

2.5 dl rismjöl

Gör såhär:

Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet. Inte kraftigt på något sätt, utan bara vispa ihop det med en handvisp. I en kladdkaka ska det inte in så mycket luft då den ska vara kladdig.
Häll smeten i en bakplåtpappersklädd springform på ca 24 cm i diamter, ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på din ugn. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt den sedan gärna svalna helt, gärna sätta sig ett par timmar i kylen.
SEG KOLASÅS

3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Nypa salt

Gör såhär:

Blanda i allt i en kastrull. Koka tills du får en seg kolasås. Jag kokade i ca 20 minuter. Låt sedan svalna ordentligt.

 

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers