PÄ mÄndagar, dÄ mÄnga startar om veckan med lite nyttigare tÀnk, sÄ passar vÀl dessa nyttiga morotskakemuffins perfekt. Det galna Àr att dom Àr ljuvligt goda, jag Ät typ 3 pÄ raken första gÄngen jag bakade dom. Hur nyttigt det nu Àr?
Inte blir det sÀmre av att de Àr jÀttevackra att bara se pÄ.
RECEPT 8 st MOROTSKAKEMUFFINS:
2,5 dl havregryn
1 dl pofiber (finns bland mjölet pÄ ICA)
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefÀra
œ tsk salt
œ tsk bakpulver
2 msk fibersirap (finns HĂR)Â
2 Àgg
1 dl rismjölk (gÄr bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)
1 liten finriven morot
Frosting:Â
125 g cream cheese (ju lÀgre fetthalt desto magrare muffins)
1 msk flytande honung (eller 1 msk sukrin melis som Àr som florsocker)
Âœ tsk vaniljpulver (annars Âœ tsk vaniljsocker â inte alls lika nyttigt)
nÄgra droppar rÄ citron
Gör sÄhÀr:
1) Mixa haregrynen till mjöl i blender eller med handmixer.
2) Ha sedan i honung, Àgg, mjölk och de rivna morötterna. Blanda ordentligt.
3) Klicka i smeten i silikonformar eller pappersformar i en muffinsplÄt. Det blir ca 8 stycken muffins av denna smeten.
4) GrÀdda i 175 grader pÄ nedersta falsen i ca 15 minuter. Passupp hÀr, de ska inte grÀddas för lÀnge, dÄ blir det alldeles för torra!
Frostingen:
Blanda alla ingredienser till en hĂ€rlig krĂ€mig frosting. Bred pĂ„ frosting pĂ„ varje muffins nĂ€r de svalnat. Ăt och njut för fulla muggar med gott samvete.
EnergivÀrde per muffins:
Utan frosting:
102 kcal
4,1 g protein
2,75 g fett
13 g kolhydrater
Frostingen (utrÀknat pÄ fetaste cream cheese):
52 kcal
1 g protein
4 g fett
2,6 g kolhydrater
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Men Ă„h, vad gott det ser ut – mĂ„ste testa!
Men sÄ goda dom ser ut och söta! En frÄga vad Àr skillnaden att smörja in krÀmen i ansikte med hÀnderna i stÀllet för med borste?