Det här brödet bara måste jag baka till påsk, det är så himla himla vackert ju! Jag har ett jättebra focacciarecept som blir så himla bra varje gång och sen tänker jag att man dekorerar det som på bilden här nedan. Kan ju inte bli vackrare, så himla vackert att ställa fram på påskmiddagen. Kommer någon ens våga ta en bit undrar man ju? Jodå! Brödet är föööör gott! Gott att äta bara som det är utan att ha någonting till.
FOCACCIA 1 plåt
25 g jäst
3 dl vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
ca 8 dl vetemjöl
Topping blombukett:
1 knippe fin salladslök
Några plommoncocktailtomater
Gul paprika
Rödlök
Bladpersilja
Gör såhär:
1) Smula jästen i en bunke eller köksassistent och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2) Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter, arbetar du i maskin så kör du den något kortare tid.
3) Jäs degen täckt med bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
4) Sätt ugnen på 200 grader.
5) Häll upp degen på ett oljat (olivolja) bakplåtspapper med flingsalt på. Forma till en stor platta. Platta ut tills den är cirka 1 1/2 cm tjock.
6) Jäs till dubbel storlek under bakduk i ca 30 minuter.
7) Ringla över olivolja. Grädda brödet gyllene i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills det fått fin färg.
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat till höger under bilden.
Här nedan får du tips på andra riktigt goda bröd som du enkelt bakar själv.
Långpannebröd med havregryn // Polarkakor // Lantbröd // Morotsbröd i långpanna
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Ja, det var vackert som en tavla, härlig påskinspiration!
Wow va fin!! 😍
Gjorde brödet till påskbuffen. Det kommer göra succé på midsommarafton också😀
Så roligt att höra! 💕🥰 Ja perfekt på midsommar.