Citron cheesecake

Den här längtar jag efter att få sätta tänderna i. En citron cheesecake som har det där syrliga blandat med sött. En perfekt kombo för efterrätt om du frågar mig!

Citron Cheesecake

Botten:

15 digestivekex

75 g smält smör (äkta smör)

Fyllning:

2 dl vispgrädde

600 g färskost (typ Philadelphia)

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 citron (rivna skalet)

Topping:

Köpt lemoncurd eller så gör du egen efter detta recept.

Gör såhär:

1) Klä en springform med bakplåtspapper. Både botten och kanterna. Ca 20 cm i diameter, så lite mindre variant.

2) Mixa digestivekexen tills det blir smul, du kan också lägga dem i en påse och trampa på dom eller köra med en kabel över tills det blir smul. Blanda med smälta smöret och tryck ut det i botten av formen.

3) Vispa grädden löst och vänd ned färskosten i grädden. Vispa samman grädde och färskost. Sikta i florsocker, vaniljsocker och det rivna skalet. Häll allt över kexbotten.

4) Ställ i frysen i ca 4 timmar. Gör lemoncurden om du gör egen. Ta ut cheesecaken efter fyratiden och bre över lemoncurden. Dekorera med hallon, citron/limeskivor och mynta. Låt stå ca 15-20 minuter innan servering.


HÄR hittar du fler recept med cheesecake.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

8
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Svårt med alla dessa val

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x