Pepparkakskladdkaka med kanelfluff

Åh hörni, nu växlar vi väl bara uppåt när det kommer till att börja tänka jul? Häromdagen bakade jag denna magiskt goda kaka som blev som en dröm. Ja men den smakar jul upphöjt i 1000, och så är den kladdig…. sa jag att den var god också? Och god. 😅

PEPPARKAKSKLADDKAKA MED KANELFLUFF, ca 8 bitar

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl rårörssocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 1/2 msk pepparkakskrydda

125 g smör

KANELFLUFF:

200 g cream cheese (färskost)
1,75 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

Gör såhär:

1) Vispa samman ägg och allt socker till en fluffig smet.

2) Blanda vetemjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver. Häll i det i smeten och blanda runt med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och häll i det i smeten, blanda tills du har en jämn smet.

4) Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll sedan i smeten.

5) Grädda i 175 grader i ca 35 min. Kakan kommer svälla och sedan falla ihop när du tar ut den. Allt är sin ordning, det är så den ska göra. Låt den sedan svalna helt.

6) KANELFLUFF: Blanda grädde och cream cheese, florsocker, vaniljsocker och kanel i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir fluffigt. Klicka på detta på kakan, toppa gärna med granatäpplen.

Kika gärna på andra goda juliga bakverk:

Saffranspitekaka

Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning

Saffranspaj med äpple och apelsin

Saffranskrämtårta

Mjuk pepparkaka med cream cheese och fikon

Pepparkaks och kaffemums

JULGLASS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

285
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
4 years ago

Gjorde den nu ikväll, så god!!

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Visst var den?! 👌🏻😍❤️

Mari
Mari
3 years ago

Uppe eller nere i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Mari
3 years ago

Nere blir bra.

Johanna
Johanna
3 years ago

Hej!
Måste man ha rårörsocker eller funkar vanligt strö eller farin?
Och tror du det är lika gott med vanlig grädde till? 🙂🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Johanna
3 years ago

Visst kan du ha det istället, det går bra. Rårörssocker ger ju den där kolaktiga smaken. Nja, jag skulle nog kanske ha i kanel i grädden då. 🥰

Sara
Sara
2 years ago

Tror du man kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix?

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
2 years ago

Absolut! Tillsätt 1 msk fiberhusk också. ☺️

Martha
Martha
1 year ago

Hej! Ska grädden vara vispad innan man blandar den i smeten?

niiinis
niiinis
Reply to  Martha
1 year ago

Nej, i så fall skulle det ha stått. ☺️

Page0 4.jpg

Nästa inlägg

Man blir glad

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x