Hej igen!
Nu ska du få ett riktigt härligt Söndagstips. Den här kakan svänger du ihop i ett nafs och den misslyckas aldrig och blir alltid supergod och fluffig. Jag ÄLSKAR den här kakan, älskar att den kan varieras i all oändlighet. Ha i rabarber, äpplen, bär, choklad eller vad som passar.
SNABB SAFTIG BÄR & CHOKLADKAKA, ca 8 bitar
HÄR hittar du andra härliga mjuka kakor.
1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
Fyllning:
50 g vit choklad
1 1/2 dl färska hallon
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat.
2) Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.
3) Smörj och bröa en form. Häll i smeten och fördela ut hackad choklad (får gärna vara lite större bitar, blir lite sega och så goda så) och färska hallon. Grädda långt ned i ugnen, ca 15-20 min. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, då är den klar.
4) Pudra med florsocker och servera med eventuellt vaniljvisp.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Fungerar det med att byta ut vetemjölet mot havregryn?
Nej tyvärr, men testa någon annan mjölsort.