Halloj!
Ja då var det dags för veckomatsedel igen. En påskvecka som kommer bjuda på en hel del godsaker även till påsken. Fram till torsdag känns det ju som en vanlig vecka, tänkte att jag ger er en veckomatsedel till torsdag och sen lite härliga tips på vad ni kan njuta av på påskbordet.
MÅNDAG: Vegetarisk thaiwok med glasnudlar
TISDAG: Fisksoppa med saffran
ONSDAG: Thaikyckling med råris, 4 port
3 stora kycklingfiléer
500 g wokgrönsaker
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
1/2 msk risvinäger
3 msk honung
2 msk sesamolja
1/2 dl japansk soja
2 tsk kinesisk soja
1 lime
Till servering:
Lime
Koriander
Sesamfrön
Gör såhär:
1) Skär kycklingfilén i mindre bitar. Stek i lite av olivoljan så det steks runtom. Pressa i vitlöksklyftorna.
2) Häll i wokgrönsakerna och låt dem steka med tills de mjuknat helt.
3) Häll i risvinäger, sesamolja, soja och resten av olivoljan och låt allt fräsa runt tills det blandats ordentligt och fått fin färg. Pressa i hela limen och rör om just innan servering.
4) Toppa med lime, sesamfrön och koriander.
Nedan följer lite påsktips till påskbordet:
Ägghalvor med hemgjord majonnäs
Kinderägg med vit chokladmousse
Fler tips till påskbordet hittar du HÄR.
Kram Nina