Innehåller annonslänkar

Fluffiga Hålkakor

Fluffiga hålkakor. Oj oj oj, detta är ett av de absolut bästa bröden jag bakat. Någonsin! Jag testade att ha i 1 dl majonnäs, hade det i en lyxig chokladtårta som jag gjorde och det blev så saftigt och gott. Har länge tänkt att det ju måste bli toppen att ha det i matbröd också. Sagt och gjort! Bakade dessa fluffiga hålkakor igår morse. Jag är sjuk (ska skriva mer om det sen – har lite kureringstips till dig) och är så glad att jag hade energi att orka baka lite bröd. Då vet man att det är på väg åt rätt håll. 😂 Nej men du måste testa dessa fluffiga hålkakor, så otroligt gott och fluffigt.

Tänk om jag kunde visa dig hur fluffiga dessa hålkakor är alltså. Det går ju tyvärr inte med en bild, men du får lita på mitt ord. Gör du som det står i receptet så kommer du också få de fluffigaste hålkakorna du någonsin ätit.

Missa inte: Mer än 100 brödrecept

Fluffiga Hålkakor, 8 st

Missa inte dessa superfina recept på bröd: TEKAKOR I LÅNGPANNA // VÄRLDENS ENKLASTE LANTBRÖD // GRÖTKAKOR

Ingredienser

50 g jäst 

5 dl vatten

2 msk sirap

1 dl majonnäs

50 g mjukt smör

12 dl vetemjöl

2 dl havregryn

3 dl rågsikt 

2 tsk salt 

OBS: Mjölmängden kan skilja sig en del då det beror på olika mjölkvalitet, ålder osv. Degen ska vara smidig men EJ släppa från väggarna i bunken. När du petar ned ett finger i degen så ska det inte fastna massor med deg på fingret, men den ska kännas kladdig fortfarande. Hoppas jag förklarar någorlunda förståeligt. 😅 Visar bild på den färdiga degen längre ned.

Gör såhär:

  • Värm vattnet till 37 grader, häll i ungefär hälften av det i degbunken. Smula i jästen och lös upp den helt. Häll sedan i resten av degvätskan.
  • Ha i sirap, salt, havregryn, rumsvarma smöret och majonnäs, häll i hälften av vetemjölet. Jobba runt degen Lägg n liten stund.

  • Häll i havregryn, rågsikt och lite i taget av vetemjölet tills du har en deg som påminner om den jag förklarade här ovan. Var noga med att köra degen i ca 5 minuter om du använder köksassistent, jobbar du degen för hans så knåda i ca 10 minuter. Tänk på att degen blir smidigare av att köra den en stund så du inte har i för mycket vetemjöl från första början.
  • Låt jäsa i bunken under bakduk i 45-60 min.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 8 lika delar.
  • Här är det viktigt att du jobbar med degen så lite som möjligt, du ska endast platta till de 8 degbitarna till rundlar som du sen tar ett snapsglas för att sticka ett hål i mitten på.
  • Lägg 2 stycken på varje bakplåt, nagga och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 min.
  • Grädda på 200 grader i 12 min eller tills kakorna börjar få lite färg.

Tips: Ta ”hålen” som du får ut av att göra hål i kakorna till att göra en tekaka som du naggar och gräddar likadant.

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Gillar du detta recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned. 

Ett litet tips! Såhär har jag inte i skafferiet i vanliga fall men funkar tills jag får hem mina etiketter igen. Har slut på de fina svarta som jag brukar köpa och skriva med vit penna på. Förresten så hittar du dem HÄR. Stora A-4 som är perfekta att klippa passande etiketter ifrån och klistra fast på glas- och plastburkar i skafferiet. Köper den HÄR (lite smalare) & den HÄR (grövre) vita märkningspennan för att skriva med. Blir himla fint med de svarta etiketterna i skafferiet.

Såhär ser det ut för övrigt i en del av mitt skafferi

Såhär ser det som sagt ut just nu, som du ser behövs en liten uppfräschning med nya pennor och nya etiketter. Etiketterna kan jag dock bara torka av och skriva med ny penna, men jag behöver fler. Det finns mycket mer i det här skafferiet ska du veta. 😝

Mer inspiration: 

Recept på bilden: Kyckling med godaste balsamicosåsen och knaperstekt bacon 

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

58
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gott nytt 2025

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x