Åh herreminjeee i min lilla låda alltså, den här saffranskakan med biscofftosca bjöds igår på Milos kalas och jag kan säga att wooooooow. Detta är nog en av de godaste kakor jag ätit, och det var många på kalaset (alla) som höll med. Jag vet att det sitter en svägerska och väntar på recept i detta nu. Jag älskar Saffranskaka överlag, och jag kan säga att biscofftosca gjorde inte saken sämre. För oj oj oj, det var som en len smekning för smaklökarna. Om jag har ett enda tips på kaka har tycker du ska baka så denna Saffranskaka med biscofftosca den.
Biscofftoscan är som pricken över i:et. Den fulländar kakan till perfektion faktiskt. En helt galet god kombo. Sen tyckte jag den blev lite vacker också, älskar färgerna!
Mer gott: MASSOR MED GOTT MED SAFFRAN
SAFFRANSKAKA MED BISCOFFTOSCA, 20 bitar
Missa inte: Saffranskaka med limefrosting // Pepparkaks & kaffemums // Mjuk pepparkaka med lingon
Ingredienser
1 pkt saffran
1 msk citronsaft
2 tsk strösocker
200 g smör
4 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl
Biscofftosca
1/2 dl biscoff spread (<klicka, så ser du vad det är, har dock sett den i många vanliga matvaruaffärer).
2 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader över/undervärme. Ha i saffran i en mortel, ha i socker och mortla runt lite. Häll i citronen och låt ligga och dra i ca 10 min. Detta drar ut saffranet ordentligt. Den släpper både färg och smak.
- Smält smöret och ställ undan det. Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda vaniljsocker, salt och vetemjöl och ha i det.
- Blanda sist i det smälta smöret och saffranet och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Min långpanna är ca 35×27 cm.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20 min. Gör under tiden biscofftoscan i en kastrull.
- Häll kokosflingor, biscoff spread, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.
- Låt koka upp under omröring, därefter låter du det sjuda ca 5 minuter.
- När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter.
PS 1: Bryn smöret till saffranskakan, blev ÄNNU godare!
PS2: Efter en del kommentarer att den blev lite torr, ugnar är otroligt olika, testa att bara ha den inne i 10-15 min första vändan.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gillar du detta recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Recept på bilden: JULTÅRTA
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 20 RECEPT PÅ JULENS GODSAKER
• JULKÄPPAR – JULENS SÖTASTE KAKOR
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
KRAM NINA
Bakpulver? SAFFRANSKAKA MED BISCOFFTOSCA
Nej
skall det inte vara bakpulver i?🌟
Nej
👏👍
Kan man använda honung ist för sirap? Om ja Hur mycket honung då?
Lika mycket.
Kanon god o lätt o göra
😍😍😍