Innehåller Annonslänk

Fläskytterfilé med Baconsås

Oj oj oj vad ljuvligt gott detta blev! Kan verkligen varmt rekommendera dig att testa denna Fläskytterfilé med baconsås, såsen kan man dricka, så otroligt gott med lingonen och smaksättningen. Familjen tyckte det var supergott och det togs om både 2 och 3 gånger. Jajemen, fläskytterfilé med baconsås, det gjorde succé!

Mer kötträtter: Mina 20 populäraste kötträtter

Såsen hälls över den skivade fläskytterfilén och detta blir verkligen så himmelskt gott. Sälta från baconen, sötma från lingonsylten och så det möra köttet till. Mums!

Tips på massor med goda såser: KLICKA HÄR

Kika gärna in bland mina såser, finns massor med gott till de flesta rätter. Hemma hos oss så gillar vi sås, kan verkligen förhöja maten på alla sätt.

Fläskytterfilé med Baconsås, 5-6 p

1 fläskytterfilé ca 800 g
Olja & smör
Salt & peppar
2 pkt bacon a ca 140 g
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1 msk balsamvinäger
1/2 dl lingonsylt
3 kvistar färsk timjan eller 2 tsk torkad
2 pressade vitlöksklyftor

Till såsen:
1 1/2 msk majsredning
Mer grädde
Lite mer lingonsylt

Gör såhär:

1) Börja med att göra rent köttet från senor, fettsvål osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform. Sätt ugnen på 175 grader.

2) Strimla baconen och stek dem, häll av fettet. Dra av timjan från kvistarna och blanda sedan allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Ha i även baconen. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.

3) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i lite grädd och blanda. Häll i det med resten av såsen. Klicka i lite extra lingonsylt. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter. Blir den för tjock, red med grädde.

Servera sedan med ris eller varför inte kokt potatis, potatisgratäng eller klyftpotatis.

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned i inlägget. 

Alltid kul när du testar att laga recepten, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut fläskytterfilé mot kyckling eller fläskfilé t ex, minst lika gott. Berätta gärna om du testar! 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Kolla in detta:

Billigt ”allt i ett” det där du också får med en sockerkaks/brödform som detta recept lagas i. Klicka HÄR för setet. Du hittar också ett uppläggsfat i setet där du kan ha den skivade fläskytterfilén med såsen på.


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

42
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Enkel köttfärs och potatisgratäng

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x