Den här äggröran gör succé varje gång den serveras här hemma. Igår slogs barnen om den, haha! Måste lära mig att göra mycket mer tror jag. Den här äggröran är krämig, alltså riktigt riktigt krämig. Smakar massor och måste serveras med rödlök och gräslök, då är den som allra godast. Självklart kan du äta äggröran som den är, men har du inte testat med röd & gräslök, gör det! En klick creme fraiche till kan också vara väldigt gott! Missa för tusan inte all variation på tillbehör till äggröran längre ned.
Som du ser är den superkrämig. Lite som att jag drömmer om den nu när jag ser den, riktigt gott är det. Allra första gången jag åt äggröra var faktiskt efter jag bott på hotell, i Finland (där min mamma & pappa kommer ifrån) gör man en form av äggröra men i den är det korv. Den gjorde mamma ofta. Däremot är ju Finland proffs på äggsmör, kika gärna på mitt recept på Karelska piroger med äggsmör (<klicka). Galet smarrigt!
Kika gärna på min kategori på frukostar: FRUKOSTAR (<klicka)
ÄGGRÖRA ca 4 p
6 ägg
2 1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
50 g smör
1 1/2 dl riven västerbottensost
1 knippe gräslök
1 rödlök
Gör såhär:
1. Knäck i äggen i en bunke, ha i grädde, salt, peppar och riven västerbottensost. Rör om med en ballongvisp.
2. Ha i smöret i en stekpanna på medelvärme. Smält smöret. Häll i äggsmeten, låt stå i 30 sekunder.
3. Ta sedan en träfgaffel eller liknande och rör om, här gäller det att hänga med för det går väldigt fort. Du ska ta av stekpannan när äggröran fortfarande är väldigt krämig. Den sätter sig i pannan även om du drar av den från värmen.
4. Hacka gräs och rödlök smått, servera med äggröran.
Andra goda tillbehör till äggröra:
• Knaperstekt bacon – Knaperstek bacon och servera till äggröran, alternativt ha i det i äggsmeten innan stekning.
• Keso – Istället för grädde kan du ta keso.
• Sparris & parmesan – Stek lite sparris som du saltat, riv parmesan. Servera med att ja detta ovanpå äggröran.
• Ugnbakad tomat – Ugnsbaka halva tomater som du ringlat lite olivolja och kryddat med rosmarin, salt & peppar. Just innan de serveras med äggröran så droppar du på lite balsamvinäger.
Annat gott med ägg:
• Raketsnabb omelette som sköter sig själv
Mer inspiration:
• 15 billiga, lättlagade och goda rätter
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 godaste vardagsrätterna vi älskar
ALLA RECEPTSAMLINGAR(<klicka)
Vill du följa mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Så imponerad av din fantasi och smaksäkerhet. Allt jag testat har varit en höjdare. Vardag som till fest. Tack!
Men tack! Så fin kommentar! ❤️