Innehåller annonslänkar

Sparris med citron och parmesan

I helgen så grillade vi här hemma, älskar man inte den här perioden som är här nu? Grill, umgänge och solen som värmer och piggar upp våra vinterkroppar. Till helgens grillning så köpte vi lite grönsaker och primörer på Lidingö efter att jag hade fått min kortisoninjektion. Jag var så sugen på sparris med citron och parmesan, har du inte testat det nångång så bara måste du det! Det är så otroligt gott, och passar ypperligt till grillat. Ett fint tillbehör. Sparris med citron & parmesan tillagar jag på ett lite speciellt sätt, och jag kan lova dig….det är värt allt, det är så fantastiskt smarrigt. Att steka, sen bräsera i vitt vin och steka lite igen är en riktig succé! Så har du inte testat min sparris med citron och parmesan förut är detta ditt tecken på att du ska det. ☺️


Det var väldigt härligt att handla här på Lidingö centrum, vi skulle egentligen bara in för att handla på apoteket men så såg vi det här grönsaksståndet och massa gottigt så då blev vi tvungna att handla med oss lite hem.



Blev lite örter också, köpte både koriander och mynta. Det är som att ha vackra växter i fönstret. Älskar förresten både mynta och koriander. Har en sallad med mynta i som är, skulle jag säga, sommarens godaste sallad. MELONSALLAD (<klicka för recept), missa inte den, perfekt till grillad mat. Så så gott!

Vackra Mateusskålen hittar du HÄR (<klicka)


Åter till dagens recept då! Dessa sparrisar med citron och parmesan. Försök hitta så stora sparrisar som möjligt, ännu smaskigare då.

Testa också: Galette med sparris

Sparris med citron och parmesan

500 g sparris

2 grönsaksbuljonger

1 tsk vitlökspulver

salt & peppar

2 dl vitt vin

1 citron (rivet skal)

1 1/2 dl riven parmesan

Gör såhär:

1. Du kommer att steka sparrisen i 2 omgångar då alla inte får plats i en stekpanna. Häll i olja i en stekpanna, strö över vitlökspulver, salt & peppar. Lägg sparrisen uppepå och stek den (rör den då och då) tills den börjar mjukna lite. Det handlar om ca 3-4 minuter.

2. Smula grönsaksbuljongen i mindre bitar, ha i stekpannan, häll i vin och låt den koka in nästan helt. Rör om sparrisen då och då. Stek sedan så du får lite lite yta på sparrisen.

3. Lägg över i en skål av något slag, riv över citron och parmesan. Riv gärna båda på båda lagren av sparris varefter du stekt den klar. Servera!


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att laga det här till någon av sommarens grillningar kanske, i vår familj gjorde den succé! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina


20
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 21

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x