Kräftskiva
Om du som jag älskar dessa illröda små härligheter till skaldjur så ser du säkert fram emot kräftskivan som brukar gå av stapeln i augusti. Här tänkte jag komma med lite härliga tips till kräftskivan, både lite recept och dukning.
Finns väl inget som ser så härligt ut som kräftor uppradade såhär på ett fint serveringsfat. Just detta fat är ett jättegammalt från Potterjo, det har utgått men just det märket har så himla fina serveringsfat.
Kolla in detta gula med den blommiga kanten. Så himla himla fin. Just nu är det kampanj på fatet, du hittar den HÄR.
Kolla in denna i färgen greige också, en favoritfärg på porslin och keramik. Finns HÄR.
Finns serveringsfat i samma märke men med dessa små bubblor i kanten istället. Du hittar den i flera färger HÄR.
Såhär kan vi duka upp när vi bara njuter av kräftor hemmavid utan gäster. Lite plock med massa gottigt att njuta av. De små skålarna som vi använt är från House Doctor. De är på kampanj och du hittar dem HÄR.
Den ljuvliga Västerbottenpajen som du ser här blev verkligen supergooooood! Just den här använde jag färdigköpt pajdeg till. Sedan gjorde jag fyllningen och fyllde den med. Här nedan kommer jag visa dig ett recept på en med egengjord pajdeg.
Västerbottenpaj, ca 8 bitar.
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
en nypa salt
Fyllning:
3 ägg
2 dl grädde
3 dl riven västerbottensost
salt & peppar
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Smöret får gärna vara lite halvkallt, det ska dock gå att jobba med det. Dela det i bitar och ha i det i vetemjölet, knäck i ägget. Är degen för hård kan du ha i lite vatten. Arbeta ihop till en smidig deg.
3) Ställ i kylen i 15 minuter. Täck med gladpack.
4) Tryck ut degen i en pajform, tryck upp degen upp på kanterna. Nagga den med en gaffel och förgrädda i ca 10 -13 minuter.
5) Gör under tiden fyllningen. Riv osten.
Rör ihop osten grädde och äggen. Häll detta i pajskalet.
6) Ställ in i ugnen och grädda i 25- 35 minuter. Pajen ska få färg, gärna vara lite dallrig i mitten. Den stannar till när den svalnar och blir sådär krämigt god.
Andra härliga tillbehör till kräftkalaset:
Räkbakelser (<klicka för recept). Ett perfekt tillbehör till kräftkalaset är dessa räkbakelser. Enkla att göra och väldigt goda.
Potatissallad med brynt smör dressing (<klicka för recept). Världens godaste potatissallad med den brynta dressingen som blandas i, magiskt god.
Godaste Fröknäcket (<klicka för recept). Perfekt att äta med cream cheese och en god marmelad, eller bara med smör och ost.
Smördegspizza med feta (<klicka för recept). Något av det absolut godaste som finns är den här pizzan med feta och massa annat gotta på.
Makalöst god Skagentårta (<klicka för recept). Den här är wow på alla sätt. Fräsch och vara så god så man smäller av.
Skagensnittar (<klicka för recept). Busenkla att svänga ihop och farligt goda. Perfekt lite mindre tilltugg till kräftkalaset.
Skagen toast (<klicka för recept). Jättegott att göra färdiga skagen toasts och servera till. Mättande och som ni säkert vet fasligt gott.
Västerbottensmuffins med skagenröra (<klicka för recept). Magiska matiga muffins som du bara måste testa att göra. Suuuuupergott.
Krämig ost & skinkpaj (<klicka för recept). Mättande, supergod och krämig. Ibland jag jag verkligen längta efter den här ibland.
Goda drinkar:
Strawberry Honey Fizz (<klicka för recept). Fler recept på goda drinkar hittar du HÄR.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Åh vad många härliga recept! 😋
Roligt att du gillar! 😍