Den här alltså….
…testpanelen här hemma skrek rakt ut; ”Det här är det godaste du gjort!” Det säger en hel del ska jag säga er med tanke på att det i flera år fått vara just min testpanel. Har alltid bett dem om att vara helt ärliga och i ärlighetens namn så är inte allt jag gör ”Det här är det godaste du gjort”. Men den här makalöst goda skagentårtan var det. Den här kommer garanterat bli ett stående inslag i vår familj. Detta kommer att ätas så fort ett festligt tillfälle ges. Det var verkligen en makalöst god skagentårta och jag är så glad att jag testade den då jag tänkt länge att jag måste.
Den har allt! Den är krämig, frasig och bara så smarrig. Som en skaldjursdröm som man bara vill äta mer och mer av.
Makalöst god Skagentårta, ca 6-8 p
1 smördegsrulle
1 ägg
1 röd lök (spar lite till dekoration)
1 liten kruka dill (spar lite till dekoration)
350 g handskalade räkor (ca 100 g till dekoration)
4 dl creme fraiche (den fetaste)
150 g färskost (Philadelphia)
100 g majonnäs
1/2 citron (all saft)
Ca 1/2 citron till dekoration
Gör såhär:
1) Börja med att rulla ut smördegen, dela den i mitten så du har 2 rektanglar. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt.
2) I en bunke har du i all creme fraiche. Vispa den sedan kraftigt med elvisp. I början blir den vattnig, men fortsätt bara vispa tills den blir fast. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.
3) På första smördegsrektangeln, bred ut hälften av räkröran. Lägg på den andra rektangeln, bred sedan ut resten på översta smördegsrektangeln. Dekorera.
Den här tårtan är godast att äta när den är nygjord. Den går att förbereda några timmar innan, men som sagt, absolut godast nygjord.
Kika gärna in andra goda recept som jag gjort med smördeg! HÄR hittar du den kategorin här på bloggen.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Beundrar dig som gör så mycket gott med sån energi, fast du har så ont i ryggen. Önskar dig en fin nationaldag 🇸🇪💕
Ja jag kämpar på ändå, man blir ju galen av att bara ligga och inte göra något så detta räddar mig stundtals. ❤️
Den ser smarrig ut mums. Jag undrar din Wienerbrödstårta är den också godast när den är nygjord? Eller kan man göra den lite innan?
Så skönt att din mackapär har hjälpt dig,är nyfiken på den🤣
Den ser sagolik ut! Kan man förbereda röran dagen innan?
Absolut kan du det! Håller dig bra i en bytta med lock i kylen. 👌🏻😍
Blir spännande prov, men står inte vad man ska göra med liknande 😊
Gjorde detta på midsommar men jag valde att göra snittar där jag delade smörbrödet efter att dom svalnat och lade en klick med röran mellan, valde dessutom citronmajonäs istället. Kan säga att det blev succé verkligen alla var lyriska 🇸🇪🌸🇸🇪🌸🇸🇪
Gjorde den i midsommar som vi var många att fira tillsammans. Den var det första som tog slut bland alla godsaker. Jag hann smaka en liten bit. Otroligt gott🥰
Ja det brukar vara en strykande åtgång på den. ☺️🤤
Den var så himla god. Men det står i ingredienserna att man ska ha 1 röd lök och spara lite till dekoration. Men vad gör man med resten av löken? Det står inte i receptet.
I röran
Hur stor smördegsrulle ?
Spelar egentligen inte så stor roll då alla smördegsrullar i matvarubutikerna är nästan lika stora.
Den här måste ju testas och så vacker dessutom 🤩
Ja visst är den! 💫💫💫
Ser och låter sjukt god ut!! Kommer LÄTT göras till Julbordet! Men lite synd att den inte blir godare dagen efter som typ sådana recept brukar bli!! Men så jäkla snygg också!! Tack!!
☺️😍
Gött
Du skulle ge ut en bok med alla dina underbara recept
❤️❤️❤️
Passar det att även ha i stenbits rom?
Absolut!
Gjorde denna förra sommaren och alltså det är bland det godaste jag någonsin ätit!
Men! En kanske lite dum fråga, räkorna – skall det vara 350g totalt, eller 350g till själva skagenröran och sedan ytterligare 100g till garneringen? Minns inte hur jag gjorde sist
Som jag skriver i receptet, 100 av de 350 g räkorna är till dekoration. 😊 Kul att den uppskattas! 😍
Hackar du räkorna som ska vara i röran?
Nej jag låter dom vara hela, men dom kan absolut hackas också.