Havregryn och sirap och du får ett bröd som du sent kommer glömma!

Helgtips!

Godmorgon, sitter och skriver på det där Torsdagstipsen som nu blev ett Fredagstips istället. Haha, ibland blir det lite hektiskt. Berättar mer om det i nästa inlägg som kommer om en stund. Här ska du först och främst få ett tips på ett suuuuupergott bröd du kanska kan baka i helgen.

GRÖTKAKOR, 5 st

1,5 dl havregryn

2,5 dl mjölk

75 g smör

2,5 dl mjölk

1 pkt jäst

0,5 dl mörk sirap

1,5 tsk salt

11-13 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Börja med att koka havregrynsgröt. Häll i 2,5 dl mjölk och 1,5 dl havregryn i en kastrull. Ha också i saltet. Koka under omröring i 3 minuter. Ta av från plattan. Ha i smöret och låt det smälta med. Häll i 2,5 dl kall mjölk. Se till att havregrynsröran är 37 grader.

2) Smula i jästen i en bunke. Häll över lite av havregrynsröran och lös upp jästen. Häll i resten av röran. Häll i sirap. Häll i mjölet, lite i taget. Degen ska precis släppa ifrån kanterna, då är den klar. Låt jäsa övertäckt i 45-60 min. Den ska jäsa till dubbel storlek ungefär.

3) Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten som bröden ska gräddas på. Dela upp degen i 5 delar, kavla ut varje del till en rund platta som är ca 1,5 cm tjock. Lägg rundlarna på varsitt bakplåtspapper. Nagga rundlarna och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 min.

4) Ta ut plåten och lägg ett bröd på och grädda i ca 10 min. De ska få fin färg. Grädda sedan en och en tills alla är gräddade. Perfekt att frysa in.

Kika gärna på fler brödrecept HÄR.

Klicka gärna in det lilla hjärtat till höger under bilden om du gillar receptet!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

735
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
1 year ago

Det såg verkligen gott ut! 😋

Brittmari
Brittmari
1 year ago

Ser underbart gott ut 😊
Funkar det med torrjäst?

niiinis
niiinis
Reply to  Brittmari
1 year ago

Funkar lika bra! 😍

Sylvia
Sylvia
1 year ago

Ja .måste prövas ska strax in i ugnen med första rundeln

niiinis
niiinis
Reply to  Sylvia
1 year ago

🙏🏻😍

Viktoria
Viktoria
1 year ago

Bakar liknande men inte på havregryn utan rågsikt och grovt rågmjöl istället😀. Brödkaka som min mormor och mamma bakat hela min uppväxt😋

Carina
Carina
Reply to  Viktoria
7 months ago

dalslandskaka bakas med havregrynsgröt vetmjöl 60% rågsikt 40% sirap smör o mjölk

Ann-Christin
Ann-Christin
6 months ago

Alla i familjen tycker om detta bröd😋

Img 5356.jpg

Nästa inlägg

När gästerna får smaka denna middag!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x