Godmorgon!
Här inne tänkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tänkte jag. I veckan åt vi något som jag tror kan vara bland det godaste i köttväg vi ätit! Jag som egentligen inte gillar fläskytterfilé överhuvudtaget blev så himla glatt överraskad av denna rätt. Så kvista nu iväg och handla på dig en fläskytterfilé och så lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!
Missa inte mina 40 bästa och mest populära recept (<klicka)
Nu tål jag tyvärr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tänker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepå, det gav verkligen det där extra härliga crunchet till hela rätten!
TIPS: Mina 20 mest populära kötträtter (<klicka)
Såsen till är ”to die for”, den blir sådär vansinnigt god också i kombo med köttet och nötterna och så den hackade basilikan uppepå!
Tipsar dig att kika på min kategori med massor av goda såser (<klicka)
Fler goda rätter med fläskytterfilé:
• Fläskytterfilé i sockerkaksform med supergod sås
• Helstekt Fläskytterfilé i magisk sås
• Fläskytterfilé i himmelsk balsamsås
Helstekt fläskytterfilé i magisk sås, 4 p
800 g fläskytterfilé
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk malen persilja
Salt & svartpeppar
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljongtärning
3 msk kalvfond
Salt (lite) & peppar
1 dl valnötter
Gör såhär:
1) Skölj av fläskytterfilén och klappa den torr med hushållspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och häll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom på riktigt hög värme tills det får fin färg. Lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.
2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushållspapper och häll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, låt det steka med ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, nästan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och låt småputtra i några minuter.
3) Ta ut köttet och skär upp det i skivor, ställ tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och häll på såsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.
Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, äpple, lite olivolja och balsamvinäger. Så gott!
Gratinerad fläskfilé // Vitlökssmörsgratinerade fläskkotletter// Köttfärs & baconrullader i magisk sås// Lövbiffsrullader i krämig sås
Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Hej fina! Lagade din helstekta fläskytterfile igår- Den var MAGISKT. Familjen åt och åt, räckte inte till matlåda=)
Tack för detta fantastiska recept, verkligen jättegott 💕🥳👍
❤️❤️❤️
Fantastiskt gott. Gjorde detta till en whiskeyprovning i helgen. 11 karlar och en dam lovordade maten. Jag körde 20 portioner då vi totalt var 15 som åt och man vill ju inte att det ska ta slut 😁.
Härligt! Så roligt att höra! 😍
Aldrig recenserat en maträtt förut men kan inte låta bli denna gång. Så himla god maträtt, vi använde oss av couscous och skivade upp tomat till och det blev fantastiskt! Precis som receptet säger så är det en saltig ”magisk” sås 🙂
Åh men tack för din recension! Den gjorde mig glad. ❤️
Kan man förbereda denna rätten
Går jättebra! 😍
Hackad kycklingbuljong. Det är väl buljongtärningen du menar.
Ja precis.
Jättegott! Topprecept👍
Jag har gjort lite små modifieringar efter eget tycke smak här hemma (tex inget salt behövs om man kör på en rimmad bit).😊 Ett litet förslag: Torka inte ur pannan efter stekning av kött före tillredning av såsen. Bara plocka ur ev brända flagor. I ”resten av kladdet” sitter smaker kvar som lyfter såsen. 😊
Låter gott hur långt kan man förbereda ?
bra recept. Kan man använda vanlig fläskfilé´också?
Självklart! 😍
Hur långt kan man förbereda köttet 🤗
Du kan väl steka det runtom, sedan bara ha den i ugnen. ☺️
Låter gott! Måste testa, men är inte så förtjust i valnötter men har 100 olika andra tror jag då jag bakar mycket med nötter…
Kommer att bjuda på denna rätt till nyår
Härligt! 😍
Hur blir rätten om man byter köttet mot kyckling?
Skulle säga lika gott!
Måste bara säga att ett fantastiskt gott recept.
Kan man ta ett annat kött eftersom det säljs inte fläskkött här jag bor . Vad ska jag ta för typ av kött ?
Absolut! Kyckling funkar fint också.
Hej! Kan man göra ytterfilen som den du gör i sockerkaksformen, istället för att först steka och sen skiva och sen in i ugnen igen?
Absolut!
Går det bra med torkad basilika? Ingen färsk hemna och vill inte ut.
Absolut!
Har gjort detta tre gånger nu och det är sååå fantastiskt gott oavsett vilken potatis jag haft till…tack för många bra recept
Så härligt att höra! ❤️
Du är grym på mat, har lagat många av din rätter, aldrig besviken. Thomas
Stort stort tack! 😍
hej måste man ha creme fraiche kan man ha något annat istället typ philadepha ost
I just denna rätt är det absolut bäst med creme fraiche. Men testa att ta lite Philadelphia och blanda ut den med t ex lite grädde så den får samma konsistens som chreme fraiche.
Hej använder du matlagningsgrädde eller den tjocka grädden
Går fint att använda matlagningsgrädde men godast blir den med vanlig grädde! 🥰
Jäklar vad gott!
🥰
Omg så smarrigt de låter ska testa..
🥰🥰🥰
Supergott
😍😍😍
Ska testa ikväll, men ska det vara 3 msk koncentrerad kalvfond eller utblandad?
Koncentrerad
Går det att byta ut fläskytterfilén mot kyckling?
Går jättebra! 😍
Gjorde denna igår, min mans 75årsdag! Fantastiskt gott, gästerna var överlyckliga, det blev inte mycket kvar!
Wow så enkelt och så gott 😋 såsen är verkligen to die for 👍
Härligt! 😍
Gjorde den idag men stekte i skivor och hoppade över ugnen. SUVERÄNT GOTT❣️
Mums, funkar lika bra. 😍