Har du planerat att baka något till påsk? Den här kakan bakade jag förra året och den måste jag bara tipsa om igen. Den blev verkligen huuuuur god som helst. Jag är också barnsligt förtjust i strössel i bakning, därför blir den lite extra fin dessutom. Älskade glasyren, tipsar dig om att göra t ex citronmuffins och använda samma glasyr. Kommer bli både goda och söta, måste nog testa det själv också.
Alltså glasyren på denna är fenomenalt god! Alltså fenomenalt! Passar så smaskigt bra ihop med kakan, alltså en fullträff!
Missa inte: VANILJ & CITRONRUTOR
CITRONKLADDIS MED LIMEGLASYR
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, Finriv skalet
2 1/4 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 nypa salt
saften av citronen
Glasyr:
50 g smält smör
2 tsk pressad limesaft
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
Topping:
färgglad strössel
limeklyftor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite.
2) Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smeten. Pressa i citronen. Sist har du i det smälta smöret. Blanda runt tills du har en något segare smet.
3) Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm. Smöra kanterna. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite wobblig i mitten när du skakar formen lätt, då blir den perfekt.
4) Låt kakan svalna helt.
5) Glasyren gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, vaniljsocker, florsocker & äggula. Den kommer vara rätt tjock. Bred på den på kakan och avsluta med lite strössel och limeklyftor.
Fler goda bakverk som jag verkligen tycker du ska testa!
Hallonkladdkaka med vit choklad
Krämiga vaniljbullar med fyllning i långpanna
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Hej, när du anger ugnstemperatur, i dina recept, är det då i varmluftsugn?
Aldrig, alltid vanlig ugnsvärme. 😀