Saftig rabarberkaka med maräng

Igår bakade jag en riktig höjdarkaka. Vill du briljera med en riktigt god kaka ska du helt klart skryta med den här saftiga rabarberkakan med maräng. Jag lovar att ALLA kommer humma av välbehag när de äter den. En varning bara, den är FÖR god. Man vill inte sluta äta….

I botten en saftig kaka som bara smälter i munnen. Mellanlagret är en härlig rabarberblandning som har så otroligt härliga smaker. Jag kallar den för en rabarberkompott. Uppepå en söt och len maräng.

SAFTIG RABERBERKAKA MED MARÄNG

Missa inte detta supergoda recept: Rabarberpaj med brynt smör

UGN: 200 grader

100 g mjukt smör

2 dl strösocker

4 äggulor

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2½ tsk bakpulver

2,25 dl mjölk

Rabarberkompott

1 stor rabarberstång eller 3 små

1/2 dl råsocker

3 msk vaniljsocker

50 smör

Marängtäcke

4 äggvitor

2½ dl strösocker

Gör såhär

1) Vispa samman smör och socker. Tillsätt sedan gulorna, ett i taget, vispa under tiden.

2) Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten, växla detta med mjölken. Blanda sedan samman till en slät smetmed slickepott.

3) Häll smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min.

4) Rabarberkompott: Skala och skiva rabarberna. Lägg i smör i en kastrull. Lägg i rabarberna, häll också i socker och vaniljsocker. Låt puttra i ett par minuter på svag värme.

5) Marängtäcke: Använd vitorna som blev över efter äggulorna. Vispa vitorna tills de börjar skumma. Häll i socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa sedan till att det börjar bli blankt och toppigt.

6) Fördela rabarberkompotten över kakan direkt när den tagits ur ugnen. Bred på marängen över.

7) Grädda i mitten av ugnen i 7–10 min eller tills marängen fått fin färg.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

105
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
A-Maria Jansson
A-Maria Jansson
3 years ago

Går det att använda frysta rabarber ?

Ann-sofi
Ann-sofi
2 years ago

Den måste jag pröva, älskar rabarber

niiinis
niiinis
Reply to  Ann-sofi
2 years ago

🥰🥰🥰

Ewa Karlsson
Ewa Karlsson
6 months ago

Hej kan man ta vanligt strösocker istället för råsocker.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ewa Karlsson
6 months ago

Absolut, men då försvinner den där lite kolaaktiga smaken. 😊

Liselott
Liselott
6 months ago

Hur varmt ska jag ha i ugnen?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Liselott
6 months ago

200 grader, står i receptet också. 😊

Elvira
5 months ago

Mmm, de var super gott❤️🤩ni bara måste testa!!😍😋 tack för receptet

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Elvira
5 months ago

🥰🥰🥰

Titti
Titti
5 months ago

Super god bjöd mina kollegor idag 6 juni

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Titti
5 months ago

Härligt! 🥰

Jennie
Jennie
4 months ago

När den e klar i ugnen, ska den svalna i formen eller tas upp och sedan svalna?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Jennie
4 months ago

Smidigast är om den får svalna i formen men det funkar att göra båda.

Img 8171.jpg

Nästa inlägg

Ni är härligt galna!

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x