Just nu lever vi i ett vacum mellan Jul & Nyår. Jag älskar den här perioden, när man bara är…. man äter och jäser, betar av filmer i soffan och njuter av ett konstigt lugn. Julstressen lämnar sakta kroppen och man släpper axlarna. Något som man kan börja fundera på är efterrätter till nyår. Letar du kanske redan? Ja men då har jag massor här som du kan inspireras av. Efterrätter till nyår kan vara bland det roligaste att planera, man vill ha det där lilla extra och att det ska vara gott. Man ska också komma ihåg att även det enklaste av allt kan vara minst lika gott! Det första är ett recept jag gjorde när Milo fyllde år. Jag gjorde dessa underbart härliga rulltårtsbakelser som var sååå enkla att svänga ihop och sådär klassiskt goda. Varsågod, här har du massa inspiration på efterrätter till nyår.
RULLTÅRTSBAKELSER
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
strösocker till utsidan
Fyllning:
1 dl jordgubbssylt
2 dl vaniljkräm efter Ekströms marsanrecept
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.
3) Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter.
4) Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna helt.
5) Bred på jordgubbssylten på hela plattan. Rulla ihop från långsidan. Skär sedan ca 2,5 cm breda skivor av den.
6) Blanda i ordning Ekströms vaniljkräm. Klicka på det på skivorna, en rejäl klick. Vispa grädden och ha i den i en spritspåse. Spritsa uppepå vaniljkrämen, lägg sedan en rulltårtsskiva uppepå. Toppa med spritsad grädde och ev lite strössel.
TIPS: Du kan variera fyllningen hur du önskar. HÄR är en jordgubbs variant, HÄR en fräsch kokos & citronmousse och HÄR en supergod fyllning som jag kallar kanelfluff.
Här nedan följer några fler jättegoda efterrättstips:
Vit chokladmousse med digestivecrumble

Kolamousse med saffrans & pepparkakssmul
Vit chokladpannacotta med passionsfrukt
Vit chokladmousse med blåbärsswirl
Frasig Jordgubb & Champagnedröm
Glöggkokta päron med apelsingrädde
Chokladfondant med touch av chili
Hemgjord glass & friterad glass
Saffranscheesecake med glöggtäcke
Ris a la Malta med magisk saffrans/apelsinsås
Croissanter med päron & chokladfyllning
Vit chokladpannacotta med exotisk puré
Chokladkaka med dulche de leche
Dumlekladdkaka med krispigt täcke
Festlig Saffranskaka med kolamousse
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gillar du dessa recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Recept på bilden: JULTÅRTA
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 20 RECEPT PÅ JULENS GODSAKER
• JULKÄPPAR – JULENS SÖTASTE KAKOR
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
Vad gott det ser ut! 😛 Vill bara tala om att det inte funkade att klicka i det lilla hjärtat nu. Händer tyvärr ingenting alls. ☹️ Och andra gånger har det hänt att det ”hoppat tillbaka”. Just det har jag läst att några andra haft samma problem med på andra bloggar ibland. Det har varit under samma bloggportal, så kanske något allmänt problem som dyker upp som går att fixa? Blev långt skrivet om just det 😄 men så tråkigt för dig om du bara ser hälften av alla som klickar på hjärtat.
Kram och tack för en fin blogg!