Hej hej!
Kom på att jag ju heeeelt missat att ge receptet på den supergoda tomatsoppa som jag gjorde för någon vecka sen. Den blev sådär härligt krämig och smaken ska vi inte tala om. Jag tänker att detta är så gott att äta bara till kvällsmat eller lunch med ett gott bröd, det passar också ypperligt som en förrätt i en mindre skål. Perfekt till det faktiskt! Något som är gott då är att smälta lite parmesan i ugnen, låta stelna och strö på det uppepå soppan. MUMS!
KRÄMIG TOMATSOPPA, 4 port
1 gul lök
4 stora kvisttomater
2-3 msk vegetarisk fond
2 msk tomatpure
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
2 dl grädde
salt & peppar efter smak
Gör såhär:
1) Hacka lök och tomaterna.
2) Stek löken mjuk, häll sedan på tomterna och stek med dem i några minuter.
3) Ha i fonden, tomatpurén, krossade tomater och allt vatten. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.
4) Häll i grädde och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Mixa till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. Ät gärna med ett gott bröd.
Se hit!
Kika gärna på dessa härliga recept:
Linssoppa med vitlöks/chiliröra
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR