Godmorgon Lördag!
Äntligen är helgen här igen, så otroligt skönt. Jag har bakat saffransscones här till vår mysfrukost vi ska ha framför TV:n alldeles snart.
Vi hade en jättemysig live igår, gud vad kul det var. Det kändes som det var väldigt uppskattat på alla kommentarer som trillade in. Så härligt! Vi kör nu på fredag igen ifall inget oförutsett trillar in. Tänkte skriva mer om vår live igår i ett senare inlägg.
SAFFRANSSCONES, 16 st.
100 g smör
1/2 g saffran
2 tsk honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Smält smöret. Ta fram saffranet och tryck morteln mot påsen några ggr. Häll i det i smöret. Ha i honungen också, blanda runt.
3) Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölk och smörblandningen och blanda till en deg. Den är rejält kladdig men allt är i sin ordning.
4) Ta fram ugnsplåtar, lägg på bakplåtspapper. Klicka ut 2 stora högar på varje plåt. Pudra mjöl över högarna och tryck ut till plattor. Dela dem i 4 och nagga varje.
5) Skjuts in i mitten av ugnen. Grädda i 8 minuter, öppna luckan de 2 sista minuterna. Låt svalna en liten smula och servera med cream cheese och sylt. Sååå gott!
Kika gärna på flera bröd/scones recept:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Men så gott det ser ut!
Men åh så gott det såg ut. Nu blev jag sugen på att testa.
Trevlig helg, Cina
https://cinaslivsstil.wordpress.com/
Så gott! Jag undrar lite hur mkt du svävar ut med maten nu? Åt du också dessa till frukost eller smakade du bara för att kunna säkerställa att det var gott? 🙂 har precis gått med i Wellobe för att få lote mer koll, och man blir ju skräckslagen när man ser hur många kcal allt inntehåller! Jag äääälskar ju bröd (med smör) och kan ju inte se resten av livets frukostar utan det..
Jag har inte ätit gluten på flera flera år. Men smakar alltid allt som jag bakar och lagar, konstigt vore det annars. 😀
Kan man göra dessa glutenfria tror du? Lät så gott med saffran i 🥰
Absolut! Byt ut mjölet rakt av mot glutenfri mjölmix och ha i 1 msk fiberhusk.
Dessa ska jag överraska mannen med nästa helg. Måste bara fråga om smöret är det smält eller rumsvarmt?
Tack för alla underbara recept du delar❤️
Jag har kört båda, kvittar faktiskt. ♥️