Snabba scones-frallor

Mums!!!

Vi låg i sängen för länge för att jag skulle hinna baka bröd med jäst. Därför slängde jag ihop bröd som jag vill kalla scones/frallor. Förjäklarn’s gott alltså! 🙂

IMG_5948.JPG

IMG_5947.JPG

Fantastiskt gott och fantastiskt snabbt! På 20 minuter hade vi rykande färskt bröd på bordet. Det här kommer jag garanterat att göra igen!

IMG_5948-0.JPG

IMG_5952.JPG

RECEPT 8 st:

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vispgrädde

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 C. Smörj en muffinsform.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och grädde, rör sedan om till en jämn deg. Jag gjorde allt i min köksassistent.

3. Ta mjöl på händerna och rulla sedan bullar av degen, lägg sedan i muffinsformen. Platta till dom lite lätt.

4. Ta lite sirap och lite vatten i en kopp och blanda samman. Pensla bullarna med detta och strö sedan på solrosfrön.

5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

IMG_5953.JPG

Ät dom varma med smör, skinka, ost och gurka på. Ljuvligt gott!!

Jag testade ett nytt mjöl denna gången som jag hört så mycket gott om. Lite dyrare var det men ger ett luftigt och högt bröd. Det blev verkligen dessa scones/frallor.

IMG_5954.JPG

Såhär ser det ut! Lycka till med brödbaket! ❤️

20
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
9 years ago

Riktigt mumsiga!!! 🙂 Shoppade en alldeles egen Hercules idag och var nu bara tvungen att provbaka i fen, så det vart det här brödet! Riktigt nöjd med båda… Tack för inspirationen!

Marie Torstensson
Marie Torstensson
9 years ago

Ser supergott ut!
Hur länge körde du dem i maskinen? Man läser ju en del om att detta mjölet ska knådas länge

Nästa inlägg

Godmorgon, bak och massage!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x