SAFFRANSPITEKAKA

Godmorgon!

Här startade dagen i ottan, eller inatt kanske man ska säga för att göra det mer rättvisa. Jag gick upp kl 04 i morse och bakade. Satte på julmusik och sen satte jag igång. Vet ni hur mysigt det var alltså? Hur mysigt som helst.

Jag började med att tillverka julglass. Den kommer vara klar runt 11 tiden idag så då måste vi prova. Ska bli så spännande.

Visst ser det smarrigt ut? Den ligger i detta nu och gojsar till sig i frysen. Tror det här kommer bli höjdare alltså. Mums. Recept kommer.

Bakade den här SAFFRANSPITEKAKAN och kan säga att den här trillade in på topp 10 listan direkt. Vilken kaka alltså! Den är helt magisk! Alltså himmelsk. Den smälter i munnen och kombon är liksom helt galet god. Du MÅSTE testa.

SAFFRANSPITEKAKA

100 g smält smör

1 1/2 dl grädde

2 1/2 dl mjölk

1 ägg

4 dl socker

8 dl vetemjöl

4 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 g (2 påsar) saffran

Fyllning:
100 g smält smör
2 dl socker
3 dl havregryn
3 tsk kanel

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, häll i saffran i smöret och vispa så det blandas ut.

2) Blanda alla torra ingredienser. Häll i grädde och mjölk, blanda runt till en riktigt seg smet. Knäck i ägget och häll i smörblandningen och rör om till en smidig smet.

3) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25X35 cm. Häll i smeten.

4) Fyllning: Smält smöret och ha i resten av ingredienserna. Klicka på fyllningen på kakan. Skjuts långt ned i ugnen, grädda i ca 25 min eller tills kakan är nästan helt torr. Pudra på florsocker.

Kika gärna på andra goda saffranskakor:

Saffranskaka med pepparkakskola

Snabb saffranskaka

Saffransrutor

Saffranskaka med lingon och vit choklad

Silviakaka med saffran

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

90
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
4 years ago

Ååå den där måste jag göra MUMS! Men fattar inte hur man gör med fyllningen? Det står att man ska klicka på en länk men det funkar inte å klicka på den.
Ha en toppen helg

Anna
Anna
4 years ago

Vad gott det ser ut! Vad har du för modell på din elvisp?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Den är från Bosch, den som går extratyst. 🥰

Berit
Berit
4 years ago

Bakade denna i helgen och vilken succé 🙂
Underbara att doppa i kall mjölk i mörkret med tända ljus.

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
4 years ago

Åh mums! Låter sååå gott! 👌🏻🤤

Julia
Julia
1 month ago

Går denna att göra glutenfri tro? Är det bara att byta ut mjölet?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Julia
1 month ago

Ja byt ut mjölet mot mjölkig och tillsätt 2 msk fiberhusk. 😊

Img 2417.jpg

Nästa inlägg

Ajvarkyckling

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x