Idag svängde jag ihop en lunch åt oss som blev så god. En slags kycklingstroganoff som passade alldeles ypperligt till pasta. Tänker mig den till ris också, det är också toppen!
KYCKLINGSTROGANOFF, 4 port
Kika gärna på fler härliga kycklingrätter HÄR!
3 stora kycklingfiléer
2 klyftor vitlök
2 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
3 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i olivolja tills de är stekta igenom.
2) Ha i tomatpure, dijonsenap och pressade vitlöksklyftor. Salta och peppra. Rör runt och låt det steka med bland kycklingen.
3) Häll på krossade tomaterna, kalvfond och soja. Låt sedan puttra på medelvärme under några minuter, jag lät det koka ca 5-7 min.
4) Pudra över paprikapulver och häll på creme fraiche. Rör om och låt puttra några minuter till. Servera sedan med ris eller pasta, funkar fint med kokt potatis också. Servera också en grönsallad till. Så gott!
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR