Hej på er!
Just hemkommen från en jätteskön promenad. Är det något jag inte kan tipsa om tillräckligt så är det att ta promenader, helst nu när världen är som den är. Lyckohormonerna forsar runt i kroppen och gör så gott med själen. Något som också gör gott för själen är bakning, i alla fall för mig. Igår svängde jag ihop dessa chokladkubb med mjölkchokladbitar i. Dom gick åt i rasande tempo kan jag säga. Vet bara inte vad jag ska döpa dom till? Dom är inte kakor, inte bullar utan något mellanting. Jag tänker att de är lite som kubb. Aja… här kommer receptet i alla fall, du MÅSTE testa!
Chokladkubb med mjölkchokladbitar, ca 14 st
2 ägg
225 g smält smör
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 tsk bakpulver
pärlsocker till garnering
100 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1) Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda sedan samman alla ingredienser. Det ska bli en rätt smörig deg.
2) Lägg pärlsockret i en tallrik och rulla bullarna i det.
3) Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda på 225 grader i ca 10 minuter. De ska bli lite lite kladdiga längst in.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Chokladmuffins med chokladfyllning
Chokladrutor med cheesecakefyllning
Detta ska provas!!
Alla recept jag testat av dig hittills har varit succé hos hela familjen! Dessutom måste jag tillägga att du verkar var en fantastiskt härlig person😍🥰
Men åh vad snäll du är! Så glad jag blir! Kram ❤️❤️❤️
Bakade dessa idag o jösses va goda 😋😋👌
Så härligt att du gillade! 🥰
Jag har gjort chokladkubbar nu ett par gånger. Har du tips på hur jag kan göra så att pärlsocker fastnar bättre?
Förresten dina recept är grymma.
TACK! Alltså det är nog att du trycker till dom lite när du rullar dom i pärlsocker. 🙂
Går de att frysa in.?
Går jättebra!