Godmorgon vänner!
Inatt har jag sovit massor och vaknade faktiskt inte förrän efter 5 i morse vilket är sovmorgon de luxe för mig. Haha…. familjen snarkade vidare till närmare halv 10 innan dom vaknade. Jag bakade lite frallor men det blev frukost på baconvåfflorna som jag också gjorde. På onsdag är det våffeldagen så jag var bara tvungen att testa dessa baconvåfflor. Fick toppbetyg av både karln och barn så detta bara måste ni testa. Mums mums mums! Vuxna vill kanske äta med de tillbehören som jag gjorde, dock så går dessa baconvåfflor att äta till bara jordgubbssylt eller varför inte lingonsylt som också passar utmärkt. Jag tänker mig att dessa skulle vara ljuvliga som förrätt med den vispade cremre fraichen och löken på små bitar. Hittade receptet på Allt om mat men ändrade det ganska så mycket efter att jag testat lite.
Fler goda recept med våfflor: KLICKA HÄR
Våfflor är så gott då de kan göras både matiga och mer efterrättslika. Våfflor är också gott att äta som de är bara, men personligen tycker jag att det är tillbehören som gör hela våfflan.
Du får bara inte missa när jag gjorde RÄKVÅFFLOR i mamma & pappas grillkåta: KLICKA HÄR
Våfflor går att variera i all oändlighet så låt fantasin sätta gränserna säger jag. Jag drömmer just nu om en stor klick skagenröra på en våffla, eller varför inte en härlig tonfiskröra med massa gräslök och pickad rödlök till. Så mumsigt!
BACONVÅFFLOR MED VISPAD CITRON-CREME FRAICHE, 8 st
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 paket bacon
Citron-creme fraiche:
2 dl creme fraiche
1 citron (rivna skalet)
2 tsk ljus sirap
salt och peppar efter smak
Gör såhär:
1) Vispa samman vatten och mjöl. Häll i grädden och salt och vispa tills du har en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen i 15 min.
2) Citron-creme fraiche: Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa kraftigt tills att creme fraichen blir fast. Det tar en stund, och först blir allt väldigt vattnigt, men håll ut….den blir fast efter en stund.
3) Klipp baconen i fina strimlor och knaperstek dem. Lägg på hushållspapper för att droppa av i några minuter. Häll i baconen i smeten när du tagit ut den från kylen.
4) Grädda våfflorna, ca 1 dl smet i varje lagg. Ha i lite smör i varje lagg. De är klara när de fått lite färg.
5) Finhacka rödlök och servera till. MUMS MUMS!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!
Kul och höra om du testar att laga dessa baconvåfflor! Supergoda som lunch och som också funkar som både frukost & middag också.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Det låter verkligen gott! Tack för alla inspirerande recept! Vilken lycka för din familj som får äta så mycket gott!
Kram 😊
Tack själv! Ja dom är nog lite bortskämda…. kram 💕
Låter SUPERGOTT 😍
MEN stämmer det verkligen att du inte har ägg i baconvåfflorna?
Jajemen! 👌🏻🥰
Detta ska vi göra fler ggr, men med en annan smet, creme fraiche röran var ju magiskt god till 🤩
😍😍😍