Nu ska du få recept på något galet smarrigt. Den här rätten är helt vegansk och en av mina absoluta favoriter, detta skulle jag kunna äta varendaste dag. Man kan inte tro att det är veganskt alls, den fyllda paprikan känns som den är fylld med någon härlig köttfärsröra. Palsternackspurén är sådär härligt söt och len i smaken. Sååå gott är det och jag föräter mig varje gång på det här. Självklart kan det fyllda paprikorna fyllas med riktig köttfärs om du föredrar det, minst lika gott för dig som inte väljer att äta veganskt. Du kan också göra potatismos istället för palsternackspure såklart. Det väljer du själv. Åh vad jag hoppas att du testar att laga dessa fyllda paprikor, det blev så gott!
Mer vegetariskt: KLICKA HÄR
Det blir så otroligt god smak med dessa fyllda paprikor, gratineringen är pricken över i.et som verkligen sättet de sista smakerna.
Mer gratinerat: 10 POPULÄRA GRATÄNGER (<klicka)
Detta var väldigt lättlagat måste jag säga, och paprika är så gott i matlagning. På detta sätt blir det sådär härligt saftiga också. Massor med smak och saftigt gott!
Mer inspo: 10 POPULÄRASTE RÄTTERNA MED KÖTTFÄRS (<klicka)
FYLLD PAPRIKA MED PALSTERNACKSPURÉ, 4 port
Mer gott vegetariskt: VÄRLDENS GODASTE LINSGRYTA – BENJAMIN INGROSSOS ZAFFERANO – MAGISKT GOD SMÖRDEGSPIZZA
INGREDIENSER:
4 röda paprikor
20 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpure
salt & peppar
2 dl vatten
2 tetror bönblandning, eller kikärtor, eller linser
1/2 burk kokosmjölk
1 citron
2 tsk honung
havssalt
Palsternackspuré:
ca 10 stora palsternackor
ca 1/2 burk kokosmjölk
salt och peppar
Gör såhär:
1) Skölj och skär ur toppen på paprikan, ta också ur alla kärnor och det vita inuti paprikan. Var försiktig så den håller ihop.
2) Hacka svamp och pressa vitlök i en stekpanna med olivolja. Fräs runt det, salta och peppra. Häll i bönor/kikärtor/linser och fräs med det en liten stund.
3) Ha i tomatpure och häll på vatten och låt puttra tills vattnet nästan kokat in. Ta av från plattan.
4) Fyll paprikan med röran. Gör en kokoskräm genom att blanda kokosmjölk, riven zest från citronen, lite salt och honung. Klicka på den innan du ställer hela paprikorna i en ugnsfast form i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Du kan också ha på lite ost om du vill, vill du ha vegansk ost så finns ju riven god sådan också.
5) Skala palsternackorna. Dela dem i mindre bitar och låt koka i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg i matberedare, häll i kokosmjölk och kör runt tills du har en pure. Ha i lite i taget av kokosmjölken så purén inte blir för lös.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar längst ned till vänster under inlägget!
Palsternackspuré är otroligt gott verkligen, så har du inte testat det tidigare, gör det! Så gott! Det är någon sötma i som blir så otroligt gott till paprikans lite syrliga smak. Mums!
Vill du däremot laga hemlagad mos så har jag ett jättegott recept: HEMLAGAD POTATISMOS (<klicka)
Vill du följa mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Berätta gärna som du testar receptet! Alltid kul och höra när ni provar. ☺️
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kram Nina
Hur går det med dina veckomatsedlar skulle de inte komma upp varje söndag?
Förlåt, inte hunnit med. Nästa söndag kör vi igen.
Härligt nu har jag en smarrig vegetarisk veckomeny att prova 🙂
Härligt! 👍🏼🥰
Tack för tips!❤
Varsågod! ❤️