BLIXT-TEKAKOR

Godmorgon Sköna Söndag!

Vaknade tidigt så tänkte att fasen, jag går upp och gör lite nytta. Tänkte att jag hade 2 recept som jag velat testa ett tag så det tog jag tag i. Blixtfrallor (<klicka) och dessa blixttekakor blev det. Ska börja med att visa dig receptet på blixttekakorna. Kruxet när man bakar med bakpulver och inte jäst är att inte lockas att göra något som liknar en jäsdeg. Gör man det så blir brödet alldeles för torrt. Med bakpulver måste man tänka kladdig deg som tusan, då blir de saftigt och inte alls torrt. Kan verkligen säga att Blixt-tekakor blev såååå gott, att äta dessa nybakta är verkligen lyx.

Missa inte: Alla mina 40 populäraste recept (<klicka) på hela sidan!

Dessa blixt-tekakor är verkligen såå enkla att baka, vem som helst klarar av det. Så tveka inte utan sätt igång. 🙂

Vill du ha mer inspiration på lättbakat bröd så kika in alla mina brödrecept (<klicka)

BLIXT-TEKAKOR, 8 ST

Missa inte mitt allra godaste recept på Saffrans Scones (<klicka) , dom smälter i munnen.

50 g smör
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
4 dl havremjölk (funkar med vanlig också)

(FÖR GLUTENFRITT: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och lägg till 1 msk fiberhusk)

Gör såhär:

1) Smält smöret. Sätt ugnen på 250 grader.

2) Häll i mjöl, salt, bakpulver i en bunke. Blanda runt med en slickepott.

3) Häll i mjölk och smör. Blanda tills du har en kladdig deg. OBS: Den är jättekladdig men allt är i sin ordning, den ska hålla ihop som en riktigt kladdig deg, dock så ska den inte vara rinnig.

4) Häll mjöl i handen, skopa ur en rejäl klick med deg och lägg i handen. Ha på mjöl på den andra handen och så formar du den snabbt till en boll. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut till en platt kaka.

5) Nagga alla och grädda sedan i 10-15 minuter tills de fått fin färg.

För mer inspo:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

FÖLJ MIG GÄRNA NEDAN:

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Kram Nina

508
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
4 years ago

Väldigt goda och väldigt snabba att göra! Till nästa gång måste jag bara platta ut dem mer än vad jag tror!

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
4 years ago

Haha, det ”felet” gjorde jag med i början. 😂👌🏻❤️

Malin
Malin
4 years ago

Ska det vara mitten i ugnen eller längst ner?

niiinis
niiinis
Reply to  Malin
4 years ago

Lite längre ned blir bra! 👍🏼

Karin
Karin
4 years ago

Går det göra många och frysa ner dom eller är det bättre att göra en sats och äta direkt?

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago

Gör många och frys ned dem direkt så håller de sig fräscha och färska. Värm på dem lite lätt innan i micron eller ugnen bara. 👌🏻

Carina
Carina
4 years ago

Smakar/är dom som scones typ? 🙂 Eller gör den ökade mjöl-och mjölkmängden (jämfört med vanligt sconesrecept) en annan form av smak/textur än scones? 🙂

Tack för en underbar blogg! 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Carina
4 years ago

Dom är mer som tekakor i textur faktiskt. Jätte jättegoda! 😋👌🏻🥰

Lena Lundström
Lena Lundström
9 months ago

Enkla och snabba att fixa. Väldigt likt scones i smak och struktur.

Nästa inlägg

Längtan till jul

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x