10 minuters havrekakor på 4 ingredienser

Halloj!

Innan jag ska berätta om dagen så ska jag slänga in det här receptet på dessa himmelska kakor som du svänger ihop på nolltid. Det är 4 ingredienser i och det raringar många minuter. Så kommer det överraskningsgäster är detta perfekt att bjuda på!

SNABBA HAVREKAKOR, ca 18 st

3,5 dl havregryn (glutenfria för glutenfritt)

1,5 dl strösocker

150 g smör

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Blanda havregryn, socker och vaniljsocker.

3) Smält smöret och häll det över, blanda ordentligt. Klicka i havregrynsröran i småbrödsformar. Grädda i 10 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

1157
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
5 years ago

Hej Nina, har du tips på vad jag kan ersätta smör med då jag inte äter mejeriprodukter? Tycker kokosolja inte blir bra när jag testat eller är det kanske för att mängden inte kan bytas ut rakt av. Är så sugen på havrekakor tex men vet inte hur jag ska få till det! Please help..

niinis
niinis
Reply to  Johanna
5 years ago

Hittade ett recept här till dig, byt bara ut mjölk mot havremjölk. https://jennysgodaliv.wordpress.com/tag/havrekakor/

Jessica
Jessica
5 years ago

Tips… Man kan alltid byta ut mejeriprodukter mot mjölkfria alternativ. Det kan ska tänka på är att se till att man väljer de osötad dryckerna (istället för mjölk) det kan bli väldigt sött annars. Bakar allt o lagar all mat på mjölkfritt pga allergi i familjen… Resultatet blir alltid bra.
Lycka till

Annette
Annette
4 years ago

Går dessa att frysa?

niiinis
niiinis
Reply to  Annette
4 years ago

Går jättebra! 👍🏼🥰

Bodil
Bodil
1 year ago

Dessa minns jag från min barndom ( jag är 75 år) mor bakade dessa då hon snabbt ville bjuda på något. Hon bakade även en sort som hon kallade för snabbkaka, tyvärr har jag inget recept.

J
J
1 year ago

Vart förvarar man dessa kakor bäst? I kylskåp eller i rumstemperatur? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  J
1 year ago

I rumstemperatur är bäst.

Helena
Helena
1 year ago

Om jag inte får ihop smeten riktigt,vad gör jag då för fel?
För lite ”smet” i formen?
Hälla i mer smör?
Det blev mest smul i bullpapperet

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
1 year ago

Den beter sig ju lite smuligt, men det rätar till sig i ugnen när de gräddas.

Mia
Mia
1 year ago

Det är ALLTID så goda recept du bjuder oss på, följer och äter dessa med glädje! Stort TACK!🙏🌸🌸🌸

niiinis
niiinis
Reply to  Mia
1 year ago

Tack snälla för dina fina ord! ❤️

Margoth
Margoth
1 year ago

Dom här kakorna är alldeles för goda. Äter dom som godis!!! Och kunna bjuda min glutenintoleranta vännina efter långpromenaden är så kul

niiinis
niiinis
Reply to  Margoth
1 year ago

Hur härligt! ❤️🥰

Roland
Roland
1 year ago

Om man vill använda flytande margarin hur mycket behövs då

Birgitta Altti
Birgitta Altti
Reply to  Roland
11 months ago

1 dl flytande är 100 gr vanligt smör

G
G
1 year ago

Kan man frysa dessa kakor?

niiinis
niiinis
Reply to  G
1 year ago

Går jättebra! 🥰

Josefin
Josefin
11 months ago

Kan man ha i lite sirap?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Josefin
11 months ago

Ja men det tror jag blir supergott och ger det en ännu mer segare konsistens. Testa!

Larsson Åsa
Larsson Åsa
8 months ago

Havrekakorna fastnade i formen. Vad har jag gjort för fel? Åsa

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Larsson Åsa
8 months ago

Det beror oftast på kvaliteten på formarna, men nästa gång kan du smörja formarna först.

Bli
Bli
2 months ago

Kan man byta ut sockret mot ”diabetessocker”?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Bli
2 months ago

Har aldrig testat, men det skulle jag absolut tro går jättebra. 😍

Nästa inlägg

När vi förlorade en klasskamrat

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x