Något som jag i alla fall tycker är riktigt underskattat är Marängsviss. Alltså prick huuuuuur gott är inte det? Nu när jag skriver om det så vattnas det sååå i min mun. Haha…. måste göra någon dag. Här är mitt recept på den godaste marängsvissen som går att göra. Något som är lite annorlunda med min Marängsviss är en hemlig liten ingrediens som knappt syns men gör underverk med hela alltihopa, testa vetja!
NINAS HEMLIGA MARÄNGSVISS
2 liter vaniljglass
1 påse maränger (ca 5 dl)
2 bananer
2 dl färdig vaniljkräm (jag gör min på Ekströms marsanpulver, alltså kall vaniljkräm)
3 dl vispgrädde
choklasås att ringla över
Gör såhär:
1) Börja med att vispa grädden. Låt sedan glassen smälta en liten pyttestund innan du börjar jobba med marängsvissen. Skopa ur, gärna med en glasskopa, massor med små runda glasskulor som du täcker botten av en stor tallrik med. Jag använde ett serveringsfat.
2) Klicka ut gräddklickar lite här och var över glassen, du kan med fördel också spritsa grädden. Klicka sedan ut vaniljkräm lite här och var. Strö på några bananskivor. Fortsätt likadant igen. Skopa ur några glasskulor, klicka på grädde och vaniljkräm, på med bananskivor. Avsluta sedan med maränger och choklasås ringlat över allt högst upp.
Tips: Något som kan vara väldigt gott att ha i också är rivet skal av citron eller apelsin.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Smördegsknyten med choklad och hallon, ät med vaniljglass
Kram Nina