Vill tipsa om hur du får dina potatisar sådär härligt smörigt krämigt goda. Dessa känns som de är fyllda med smör även fast de inte är det. Dock så är det hur man tillagar som spelar in. Dessa är bakade i foliepaket (eller bakplåtspapper) och gissa om de blir goda?!
SMÖRIGA BAKADE POTATISAR
1 kg potatis
100 g smör
3 msk olivolja
1 tsk grovmalen svartpeppar
Salt
(Valfritt: 2 klyftor pressade vitlöksklyftor)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Använd gärna delikatesspotatis som du köper i påse. Dessa är i ungefär samma storlek och har väldigt rent skal. Tvätta av potatisen ordentligt.
2) Dela potatisarna på mitten. Ta en gaffel eller en sticka och stick små hål i potatisarna. Ta fram ett stort ark folie (eller flera bakplåtspapper och linda in). Lägg potatisarna på folien.
3) Dela smöret i mindre bitar och lägg på potatisarna. Krydda och salta. Ringa över olivolja. Vill du ha vitlök på så pressa på det också.
4) Vik ihop paketet. Linda in det i ytterligare ett skikt folie. Lägg sedan paketet på en bakplåt eller en ugnsfast form. Tillaga i ca 40-60 min. Potatisarna ska vara mjuka rakt igenom. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: