Inlägget innehåller annonslänk för Cervera.
Du vet väl att det inte alls är svårt att göra egen mjukglass. Den svänger du enkelt ihop i en glassmaskin. Just den jag länkar till är en prisvärd bra glassmaskin dessutom.
Just detta recept har jag inte testat att göra utan glassmaskin men andra där det står att man ska ha det har gått utmärkt att bara ställa i frysen i 4 timmar och röra om lite då och då.
MJUKGLASS
1/2 vaniljstång el 2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
3/4 dl florsocker
Gör såhär:
1) Om du har vaniljstång så skrapar du ur den. Vispa sedan ihop ingredienserna till en fluffig smet.
2) Häll i allt i en glassmaskin och kör den till du får konsistensen av mjukglass.
3) När glassen blivit halvfryst tar du ur den och vispar den riktigt fluffig i en fryst bunke.
4) Spritsa gärna mjukglassen så den blir sådär härligt swirlig!
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Inspireras av fler härligt goda recept:
Baka supergoda kaksmulor till glassen
Turbosnabb hallon & bananpaj med glass (SÅÅÅ GOOD)
Snabb mangoglass, som mjukglass
Hemmagjord Daimglass med maränger
Kram Nina
”Hoppsan sidan kunde inte hittas” står det bara om man trycker på länken. Kram
Vad konstigt, jag kommer in!
Får upp samma som Nina..
Skönt då sparade jag dom kronorna
Nu har jag uppdaterat länken.
Ska grädden vara flytande eller vispad när man blandar allt? 🙂
Den kan vara flytande, du vispar alltsammans tills det blir fluffigt. 👍🏼