Pressgurka

Hörni, igår fick jag en hel drös med vuxenpoäng. Jag la nämligen in gurka. Pressgurka och saltgurka. Jag älskar pressgurka (what else med tanke på att det är socker i) och Tony älskar saltgurka. Här nedan ska du få recept på pressgurkan till att börja med. Pressgurka är galet gott till perfekta köttbullar (<klicka för recept) , köttfärsbiffar i gräddsås (<klicka för recept) eller varför inte stek med brunsås. Jag älskar pressgurka till kyckling i rosmarinsås.

Missa inte: 10 populäraste köttfärsrätterna (<klicka)

PRESSGURKA

Kika gärna på mitt recept på Saltad gurka HÄR.

4 st färska västeråsgurkor (funkar lika bra med vanlig slanggurka, ta 1 st då om de är normalstora)

2 tsk salt

6 msk ättika (12%)

4 dl vatten

1/2 dl strösocker

1 krm vitpeppar

6 msk hackad färsk persilja

Gör såhär:

1) Börja med att skölja gurkan ordentligt. Skiva sedan gurkan med en osthyvel. Lägg den i en djup tallrik.

2) Häll över saltet och blanda ordentligt. Lägg sedan på en likadan tallrik med en tyngd över. Låt stå i ca 30 minuter.

3) Häll av vätskan efter det. Lägg sedan gurkan i en glasburk av något slag.

4) Blanda ättika, vatten, strösocker och vitpeppar. Häll över gurkan. Ha också i den hackade persiljan. Jag lät min sedan stå i några timmar innan vi åt av den. Så tipset är att låta den stå i kylen nån timma innan servering.

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

383
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mariana Ek
Mariana Ek
7 years ago

Jag använder aldrig vatten utan bara gurkans egen vätska. Slår alltså inte bort den. Blir ännu godare.

Ann-Christin
Ann-Christin
7 years ago

Hur länge håller pressgurkan i kylen? Tack för en trevlig blogg./Anki

Kristina
Kristina
5 years ago

Galet gott på stekt strömmingsflundra på hårt bröd!

Anneli
Anneli
4 years ago

Vad menar du med Västeråsgurka?
Ät det vanlig grön slanggurka
Mvh Anneli

niiinis
niiinis
Reply to  Anneli
4 years ago

Ja precis, vanlig slanggurka. 🥒👌🏻

Charlotte
Charlotte
4 years ago

Undrar oxå hur länge den håller sig i kylen?

niiinis
niiinis
Reply to  Charlotte
4 years ago

Vår har tagit slut typ efter en månad, men kan tänka mig att den håller i flera månader.

Eva
Eva
4 years ago

Trevligt hoppas vi får ta del av din saltgurka recept oxå 😃 vi har samma tycke i vårt hus

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
4 years ago

Finns redan, sök på saltad gurka här på bloggen! 👍🏼😋

Beryl Johansson
Beryl Johansson
4 years ago

Går det göra på vanlig gurka,här i Norrland finns inte v-gurka?

niiinis
niiinis
Reply to  Beryl Johansson
4 years ago

Går jättebra!

Karin
Karin
3 years ago

Pressgurka blir nästan godare på vanlig slanggurka… västeråsgurka är inte samma sak som slanggurka.

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
3 years ago

Funkar lika bra med vanlig slanggurka. 👌🏻🥒

Erika Ek
Erika Ek
3 months ago

Hos mig varar den aldrig länge. Brukar använda vanlig slanggurka, men så fort jag har lagat den äter jag upp den. Är fullkomligt galen i pressgurka.

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Erika Ek
3 months ago

😍😍😍

Nästa inlägg

Brillorm på IKEA

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x