Hörni, igår fick jag en hel drös med vuxenpoäng. Jag la nämligen in gurka. Pressgurka och saltgurka. Jag älskar pressgurka (what else med tanke på att det är socker i) och Tony älskar saltgurka. Här nedan ska du få recept på pressgurkan till att börja med. Pressgurka är galet gott till perfekta köttbullar (<klicka för recept) , köttfärsbiffar i gräddsås (<klicka för recept) eller varför inte stek med brunsås. Jag älskar pressgurka till kyckling i rosmarinsås.
Missa inte: 10 populäraste köttfärsrätterna (<klicka)
PRESSGURKA
Kika gärna på mitt recept på Saltad gurka HÄR.
4 st färska västeråsgurkor (funkar lika bra med vanlig slanggurka, ta 1 st då om de är normalstora)
2 tsk salt
6 msk ättika (12%)
4 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 krm vitpeppar
6 msk hackad färsk persilja
Gör såhär:
1) Börja med att skölja gurkan ordentligt. Skiva sedan gurkan med en osthyvel. Lägg den i en djup tallrik.
2) Häll över saltet och blanda ordentligt. Lägg sedan på en likadan tallrik med en tyngd över. Låt stå i ca 30 minuter.
3) Häll av vätskan efter det. Lägg sedan gurkan i en glasburk av något slag.
4) Blanda ättika, vatten, strösocker och vitpeppar. Häll över gurkan. Ha också i den hackade persiljan. Jag lät min sedan stå i några timmar innan vi åt av den. Så tipset är att låta den stå i kylen nån timma innan servering.
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
Jag använder aldrig vatten utan bara gurkans egen vätska. Slår alltså inte bort den. Blir ännu godare.
Hur länge håller pressgurkan i kylen? Tack för en trevlig blogg./Anki
Galet gott på stekt strömmingsflundra på hårt bröd!
Vad menar du med Västeråsgurka?
Ät det vanlig grön slanggurka
Mvh Anneli
Ja precis, vanlig slanggurka. 🥒👌🏻
Undrar oxå hur länge den håller sig i kylen?
Vår har tagit slut typ efter en månad, men kan tänka mig att den håller i flera månader.
Trevligt hoppas vi får ta del av din saltgurka recept oxå 😃 vi har samma tycke i vårt hus
Finns redan, sök på saltad gurka här på bloggen! 👍🏼😋
Går det göra på vanlig gurka,här i Norrland finns inte v-gurka?
Går jättebra!
Pressgurka blir nästan godare på vanlig slanggurka… västeråsgurka är inte samma sak som slanggurka.
Funkar lika bra med vanlig slanggurka. 👌🏻🥒
Hos mig varar den aldrig länge. Brukar använda vanlig slanggurka, men så fort jag har lagat den äter jag upp den. Är fullkomligt galen i pressgurka.
😍😍😍