Nu måste jag slå ett slag för brynt smör i bakverk. Alltså wow! Har du inte redan testat det så säger jag att du MÅSTE! Det är helt fantastiskt gott….det brynta smöret gör underverk alltså.
Kolla gärna in min kategori med massor av olika söta och goda pajer, alltså paj är verkligen fantastiskt. Inte sant?
Klicka här: KATEGORI SÖTA PAJER
Hallonpaj med brynt smör
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
några nypor salt
4 dl hallon
1 msk majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C.
2) Pajtoppingen:
Smält smöret i en kastrull.
Låt bubbla på svag värme tills det blir
gyllenbrunt, det ska också dofta lite nöt.
Ta av från värmen och låt det stå och
svalna lite.
3) Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl,
sirap, bakpulver, mjölk och salt.
Häll hallonen i en pajform och strö
på majsstärkelse och vaniljsocker uppepå.
4) Klicka sedan över smeten. Grädda i
mitten av ugnen i ca 35-45 minuter. Den
ska få lite färg uppepå.
Servera denna paj med vaniljsås eller med
en klick grädde. Det lovar jag dig blir riktigt
mumsigt!
Fler pajer:
Missa för tusan inte: VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSPAJ
Turbosnabb Hallon & Bananpaj med gräddglass
Mer recept:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Den står i ugnen nu och ser riktigt mumsig ut
Härligt! Hoppas ni ska gilla!
Det känns som jag har gjort samma recept för något år sedan men då var det ur en buffé tidning. Brynt smör är supergott!
Du har helt rätt, gjorde en igår med urklippet från Buffé som hjälp 😊
Kan man byta ut hallon mot rabarber?
Går alldeles utmärkt!