Godmorgon!
Sköna Söndag är här. ♥ Här har vi vaknat och jag har hunnit baka 2 olika bröd. Morotstekakor, både glutenfria och ”vanliga”. Snacka om att få inspo till bakning alltså? Haha… Här är det dessutom full fart redan. Dagen startar med Milos fotbollsträning, direkt efter träningen far vi iväg till Sthlm och ska kolla in förhandsvisningen av Lejonvakten ryter igen som har premiär på Disney Junior den 25/3. Fullt upp idag också. Det blir nässpray i väskan ”snörvel”..
Här var vår uppdukade frukost till nyhetsmorgon denna morgon.
Du ska få recept först och främst på de ”vanliga morotstekakorna. Dom var ”to die for” enligt Tony. Han tycker det var supergott med morotsriv i. Alltså såå kul när man lyckas och familjen blir glada och tycker det är gott. Milo åt 1 ½ bröd, det händer typ aldrig. 🙂
RECEPT ca 14 tekakor:
6 dl mjölk
3 dl havregryn
50 gr jäst
2 tsk salt
2 msk ljus sirap (eller socker)
100 gram rumsvarmt smör
1/4 dl rapsolja
12-13 dl vetemjöl
(jag kör alltid på känsla, degen ska vara smidig men lite kladdig)
2 rivna morötter
Gör såhär:
Värm upp mjölken under omrörning, den ska nästan koka….men bara nästan. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 37 grader. Jag lät min stå ute tills den svalnat.
Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Tillsätt havregryns/mjölkblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, sirap, salt, morötter och olja.
Häll i mjölet lite i taget och låt degen jobba i några minuter. Spara någon deciliter mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk eller plastfolie (det är effektivast).
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 14 bitar. Platta till varje tekaka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pressa till tekakorna om det behövs strax innan de ska gräddas, pudra över lite mjöl och nagga sedan med en gaffel. Sen är det skjuts in i ugnen! Grädda 8 – 10 minuter.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Tunnbröd i stekpanna med 4 ingredienser
Vad ska man göra med den 6:e dl mjölk?
Åh förlåt, det hade smugit med en femma. Ändrat nu! 🙂
Vad ska man göra med den 6:e dl mjölk?
Åh förlåt, det hade smugit med en femma. Ändrat nu! 🙂