Godmorgon soliga Söndag!
Vi är på väg till Milos fotbollsträning. Ingen risk för sjusoveri på söndagsmorgnar för vår del! 🙂
Tänkte jag snabbt skulle in och tipsa dig om detta recept på snabba frallor. Perfekt för söndagsmorgnar. Dessa frallor är klara på ca 40 min då de bara jäser en gång. Bakpulvret är med och hjälper jäsningen och ger riktigt luftiga frallor.
RECEPT ca 12 frallor
50 g jäst (1 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
ca 6 dl vetemjöl
Ca 2 dl grovt rågmjöl
Ca 1,5 dl grahamsmjöl
Ca 1,5 dl havregryn
(Mjölsorterna kan bytas ut, har du inte grahamsmjöl och rågmjöl kan du byta ut det mot vetemjöl)
1 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver
Vallmofrön
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader, inte varmare, de är väldigt viktigt så degen inte överjäser. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp. Häll i sirap och salt. Blanda bakpulvret med lite av mjölet. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Tänk på att inte ha för mycket mjöl, då blir frallorna täta och hårda. Kör du köksmaskin låter du degen köra tills den blir smidig. Knådar du degen för hand ska du göra det i minst 5 minuter.
Dela degen i ca 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Blanda sedan lite vatten och sirap. Pensla frallorna med det och strö sedan över vallmofrön. Tryck till lite löst så att de sätter sig.
Grädda i 250 grader i ca 10–12 minuter. Dom ska få en gyllenbrun färg uppepå. Ät dom gärna lite ljumna, fantastiskt gott!
Tips:
Kalljäs degen i en bunke i kylen över natten, om du gör det så hoppar du över bakpulvret.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Långpannebröd med chiafrön & havregryn
Tunnbröd som gräddas i stekpanna
Kram Nina
Behöver man ta lika mycket jäst om man kalljäser över natten?
Jag brukar göra det, men du kan säkert minska lite om du vill! 🙂
Behöver man ta lika mycket jäst om man kalljäser över natten?
Jag brukar göra det, men du kan säkert minska lite om du vill! 🙂
Så mumsigt! Bakade också bröd för någon dag sedan. Men smatt med bakpulver, det måste jag testa nästa gång.
Ja det hjälper verkligen till att ge den där sista knuffen! 🙂
Så mumsigt! Bakade också bröd för någon dag sedan. Men smatt med bakpulver, det måste jag testa nästa gång.
Ja det hjälper verkligen till att ge den där sista knuffen! 🙂
Har precis bakat dem och väntar på att de ska svalna, de ser supergoda ut! Jag klickade ner degen i muffinsplåt, modell större! Mindre kladd!
Mums!
Det här receptet e heeelt undebart! Bakar d ofta som det är eller har det som grund och exprementerar lite.. brukar kläcka i ett ägg oxå o köra allt på vetemjöl bla
Tack snälla för att du delar med dig!
Ser verkligen goda ut😋, aldrig bakat bröd med både jäst och bakpulver i så det ska bli intressant att prova. Däremot har du skrivit om sirap 2 ggr i receptet, ett misstag antar jag?