Halloj!
Innan jag ska berätta om dagen så ska jag slänga in det här receptet på dessa himmelska kakor som du svänger ihop på nolltid. Det är 4 ingredienser i och det raringar många minuter. Så kommer det överraskningsgäster är detta perfekt att bjuda på!
SNABBA HAVREKAKOR, ca 18 st
3,5 dl havregryn (glutenfria för glutenfritt)
1,5 dl strösocker
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda havregryn, socker och vaniljsocker.
3) Smält smöret och häll det över, blanda ordentligt. Klicka i havregrynsröran i småbrödsformar. Grädda i 10 min.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Hej Nina, har du tips på vad jag kan ersätta smör med då jag inte äter mejeriprodukter? Tycker kokosolja inte blir bra när jag testat eller är det kanske för att mängden inte kan bytas ut rakt av. Är så sugen på havrekakor tex men vet inte hur jag ska få till det! Please help..
Hittade ett recept här till dig, byt bara ut mjölk mot havremjölk. https://jennysgodaliv.wordpress.com/tag/havrekakor/
Tips… Man kan alltid byta ut mejeriprodukter mot mjölkfria alternativ. Det kan ska tänka på är att se till att man väljer de osötad dryckerna (istället för mjölk) det kan bli väldigt sött annars. Bakar allt o lagar all mat på mjölkfritt pga allergi i familjen… Resultatet blir alltid bra.
Lycka till
Går dessa att frysa?
Går jättebra! 👍🏼🥰
Dessa minns jag från min barndom ( jag är 75 år) mor bakade dessa då hon snabbt ville bjuda på något. Hon bakade även en sort som hon kallade för snabbkaka, tyvärr har jag inget recept.
Vart förvarar man dessa kakor bäst? I kylskåp eller i rumstemperatur? 🙂
I rumstemperatur är bäst.
Om jag inte får ihop smeten riktigt,vad gör jag då för fel?
För lite ”smet” i formen?
Hälla i mer smör?
Det blev mest smul i bullpapperet
Den beter sig ju lite smuligt, men det rätar till sig i ugnen när de gräddas.
Det är ALLTID så goda recept du bjuder oss på, följer och äter dessa med glädje! Stort TACK!🙏🌸🌸🌸
Tack snälla för dina fina ord! ❤️
Dom här kakorna är alldeles för goda. Äter dom som godis!!! Och kunna bjuda min glutenintoleranta vännina efter långpromenaden är så kul
Hur härligt! ❤️🥰
Om man vill använda flytande margarin hur mycket behövs då
1 dl flytande är 100 gr vanligt smör
Kan man frysa dessa kakor?
Går jättebra! 🥰
Kan man ha i lite sirap?
Ja men det tror jag blir supergott och ger det en ännu mer segare konsistens. Testa!
Havrekakorna fastnade i formen. Vad har jag gjort för fel? Åsa
Det beror oftast på kvaliteten på formarna, men nästa gång kan du smörja formarna först.
Kan man byta ut sockret mot ”diabetessocker”?
Har aldrig testat, men det skulle jag absolut tro går jättebra. 😍