VECKOMATSEDEL
Jag gjorde en veckomatsedel förra veckan som jag tänkte du skulle få ta del av. Den var fakiskt sååå bra. Alla i familjen tyckte vi har supergod mat hela veckan och jag kan inte annat än att hålla med. När jag var och storhandlade till detta (handlade alla rätter fram till torsdag) gick det på drygt 800 kr på Willys. Inte alls farligt för en familj på minst 4 personer som ska äta varje dag + matlådor till mig och Tony.
Måndag:
Exotisk kycklinggratäng med sting
Tisdag:
Mozzarella och fetaostgratinerad lax
Onsdag:
Ninas Chili Con carne
RECEPT:
500 g färs (vi använde quornfärs)
1 burk krossade tomater
1 pkt vita bönor
1 pkt kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
(alt en hackad chilifrukt)
Till servering:
Bröd och creme fraiche
Gör såhär:
Börja med att steka färsen runtom. Häll sedan i krossade tomater. Koka upp. Känns det för torrt här fyller du på med lite vatten. Sköj bönorna och kikärtorna och ha i dom. Ha också i alla kryddor. Låt detta sedan stå och puttra i ca 15 minuter. Servera sedan med bröd och creme fraiche. Såååå gott! Hela familjen åt med god aptit.
Torsdag:
Thaikyckling med risnudlar
RECEPT 4 pers:
4 kycklingfiléer
1 dl hackade färska champinjoner
2 msk kycklingfond
1 msk röd currypasta
1 chilifrukt
1 lime
1 dl jordnötter (valfritt)
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Gör såhär:
Strimla kycklngfiléerna. Stek de i olja så de blir genomstekta. Hacka under tiden champinjoner och chilin. Vill du inte att det blir så starkt så plockar du bort fröna ur chilifrukten. Ha i dom bland kycklingen. Häll i kycklingfond, currypasta, saften av limen. Häll på vatten och kokosmjölken. Låt allt detta koka ihop och sedan puttra under ca 10 minuter. Servera med risnudlar jordnötter och klipp över lite salladslök och färsk basilika.
Fredag: