Jo men det är väl klart att det blir en veckomatsedel, det är ju måndag! 🙂
Denna veckan är det sportlov för oss varför jag denna veckan tänkt lätt, smidigt men gott! Det ska gå fort att laga, något som hela familjen gillar och så ska det ju givetvis vara gott. What else?
MÅNDAG
Fetaostbakad lax med persiljesås och ris. 4 pers.
400 gr laxfile
1/3 pkt fetaost
färsk dill
2 dl creme fraiche
färsk persilja (jag använde fryst)
salt
peppar
1 tsk honung
½ dl solrosfrön
Gör såhär:
Lägg den frysta laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra. Skiva fetaosten och lägg det på laxen. Klipp över färsk dill. Strö över alla solrosfrön.
Såhär ser det ut innan ugnen. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Koka under tiden riset samt gör såsen.
Såsen gör du såhär:
Blanda creme fraiche, salt, peppar, persilja och honung. Jag använder fryst persilja i kartong, perfekt att bara ta fram och strö i t ex en sån här sås. KLART! Detta var verkligen jättegott, hela familjen åt med god aptit så detta är en höjdare.
TISDAG
Köttfärslåda med smak av balsamico
ONSDAG
TORSDAG
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon
FREDAG