Turbosnabb hallon & bananpaj med gräddglass

Nu ska jag bjuda dig på en paj som jag gjorde igår kväll. Alltså den här pajen är ”to die for”. Den är verkligen sååå sjukt god! Tony och jag sa inte ett ord utan bara satt och njöt av efterrätten. Detta är en turbosnabb hallon & bananpaj med ett superknäckigt täcke som ska serveras med en iskall vaniljglass.

TURBOSNABB HALLON & BANANPAJ, 2 mindre eller 1 stor

1 banan
1 dl hallon
2 dl mjölmix för glutenfritt ( 1 dl vetemjöl för icke-glutenfritt)
75 g smör
½ dl strösocker
2 msk rörsocker
1 tsk vaniljsocker
25 g vit choklad
gräddglass

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, båda sockersorterna, smöret och mjölet till en klumpig massa.

3. Riv den vita chokladen. Ta två mindre ugnsfasta former. Fyll med hallon och banan.

4. Lägg på mjölblandningen och sist den vita chokladen.

5. Skjuts in i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera den varm med gräddglass. Såååå smaskigt!

Följ mina sidor: 

• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

 Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

• TikTok – följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul! 

 Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Banan & Chokladpaj

Underbart god söt/syrlig citronmarängpaj

Kolacheesecake med mjölkchokladganache, himmelskt god!

Cheesecake i glas när du vill njuta av något gott & snabbt

Kram Nina

276
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
8 years ago

Måste testa!
Är som en Gino fast med pajdeg 🙂
Mums!

Susanne
Susanne
8 years ago

Måste testa!
Är som en Gino fast med pajdeg 🙂
Mums!

Lotta
Lotta
8 years ago

Hej Nina! Verkar vara en smarrig efterrätt!!En fråga bara, var i receptet kommer smöret in?Kram Lotta

Lotta
Lotta
8 years ago

Hej Nina! Verkar vara en smarrig efterrätt!!En fråga bara, var i receptet kommer smöret in?Kram Lotta

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
8 years ago

Ändrat nu, mer utförligt beskrivet. 🙂

Synnöve
Synnöve
7 years ago

Hej Nina, om man inte tycker om vit choklad kan jag ta vanlig eller mörk choklad? Måste testa detta recept. Kram Synnöve

Nästa inlägg

Årets invigning av Furuviksparken

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x