Torskrygg med parmesan och bacon

Häromdagen lagade jag torskrygg hemma. Alltså, matlagning är ju 100 ggr roligare när man får laga något nytt som man aldrig testat tidigare.

Hemma hos oss är det ofta ny mat på menyn faktiskt. Både på gott och ont. Feghararna i familjen är lite skeptiska till nya recept hela tiden men jag lyckas nästan alltid få alla att gilla maten. Vet ju ungefär vad alla tycker om efter åååååår av matlagning.

Den här torsken blev verkligen sååå god. Alla i familjen älskade det. Har hämtat lite av inspirationen från 56kilo som har helt galet många goda recept. Kika in där! Från den äldsta till den yngsta. Det är riktigt bra betyg! Älskade den matiga salladen till, blev verkligen så gott. Barnen fick ris till.

Vi var nämligen på en restaurang och fick just torskrygg, då hade de knaperstekt bacon på och rivit en massa parmesan…. det var verkligen magiskt gott!

RECEPT:

4 torskfiléer av torskrygg

Cocktailtomater

2 dl riven parmesan

2 dl riven ost

1 pkt bacon

färsk dill

Sallad:

Vitkål

Morötter

Ruccola

Kocktailtomater

Gurka

Sås:

100 g cream cheese

2 dl cream fraiche

Färsk dill

2 msk honung

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Knaperstekt baconen efter att du klippt dem i små bitar.

2) Lägg tinade bitarna på en varsin foliebit. Skär tomaterna i 2 delar och lägg på. Ha på ca 1/2 dl ost och 1/2 dl parmesan på varje bit. Strö på bacon. Klickade på lite smör på varje bit också så de skulle släppa lättare ifrån folien.

3) Såsen: Blanda cream cheese, cream fraiche, kryddor och honung i en skål. Klipp i lite dill. Rör om och ställ i kylen. Salladen skär du bara upp som en vanlig sallad.

4) Paketera ihop foliepaketen och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

42
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cattis
Cattis
6 years ago

Låter gott, kör du dom i ugnen, temp o tid???

niinis
niinis
Reply to  Cattis
6 years ago

Men helskotta, glömde….haha!

Jeanette
Jeanette
6 years ago

Detta måste testas!!

Lena
Lena
3 years ago

Vad är dom stora vita sjoken som ligger över fisken på den första bilden?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
3 years ago

Det är smör som jag hyvlat uppepå.

Nästa inlägg

Byte av arbetsmiljö

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x