Häromdagen lagade jag torskrygg hemma. Alltså, matlagning är ju 100 ggr roligare när man får laga något nytt som man aldrig testat tidigare.
Hemma hos oss är det ofta ny mat på menyn faktiskt. Både på gott och ont. Feghararna i familjen är lite skeptiska till nya recept hela tiden men jag lyckas nästan alltid få alla att gilla maten. Vet ju ungefär vad alla tycker om efter åååååår av matlagning.
Den här torsken blev verkligen sååå god. Alla i familjen älskade det. Har hämtat lite av inspirationen från 56kilo som har helt galet många goda recept. Kika in där! Från den äldsta till den yngsta. Det är riktigt bra betyg! Älskade den matiga salladen till, blev verkligen så gott. Barnen fick ris till.
Vi var nämligen på en restaurang och fick just torskrygg, då hade de knaperstekt bacon på och rivit en massa parmesan…. det var verkligen magiskt gott!
RECEPT:
4 torskfiléer av torskrygg
Cocktailtomater
2 dl riven parmesan
2 dl riven ost
1 pkt bacon
färsk dill
Sallad:
Vitkål
Morötter
Ruccola
Kocktailtomater
Gurka
Sås:
100 g cream cheese
2 dl cream fraiche
Färsk dill
2 msk honung
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Knaperstekt baconen efter att du klippt dem i små bitar.
2) Lägg tinade bitarna på en varsin foliebit. Skär tomaterna i 2 delar och lägg på. Ha på ca 1/2 dl ost och 1/2 dl parmesan på varje bit. Strö på bacon. Klickade på lite smör på varje bit också så de skulle släppa lättare ifrån folien.
3) Såsen: Blanda cream cheese, cream fraiche, kryddor och honung i en skål. Klipp i lite dill. Rör om och ställ i kylen. Salladen skär du bara upp som en vanlig sallad.
4) Paketera ihop foliepaketen och lägg i en ugnsfast form. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Låter gott, kör du dom i ugnen, temp o tid???
Men helskotta, glömde….haha!
Detta måste testas!!
Vad är dom stora vita sjoken som ligger över fisken på den första bilden?
Det är smör som jag hyvlat uppepå.