I fredags bakade ju jag 3 olika bakverk och idag är det dags att bjuda på det tredje. Det finns knappt nå ursäkter kvar för att inte baka längre…. det tar liksom längre tid att åka till affären och handla bakverk än vad det gör att svänga ihop dem själv.
Den här tillagade jag i en liten pajform men du kan använda vilken ugnsfast form som helst. Det gick galet fort och blev så himla bra. Den är kladdig i mitten så vill man kan man kyla den en stund så den stelnar till lite. Annars är det ju galet gott att äta den kladdig….
Vill du så gräddar du den lite längre, då blir den inte lika kladdig.
SNABBA BÄRKAKAN
100 g äkta smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl bär
Gör såhär:
1) Börja med att smälta smöret. Sätt ugnen på 200 grader.
2) Blanda samman vetemjöl, socker och vaniljsocker.
3) Häll i det i det smälta smöret och knäck i ägget. Blanda runt.
4) Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd ugnsform. Lägg bären uppepå.
5) Grädda i ca 10-15 min. Pudra med florsocker. Ät gärna med en klick grädde.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Använde du färska eller frysta bär på kakan?
Frysta.
Okidoki, tack för svar