Silviakakan i långpanna. En fantastisk kaka som nästan är för god. Jag gjorde denna silviakaka i långpanna med strössel. Du kan givetvis ha riven kokos, men det blev lite spännande med strössel. Lite knastrigt och gott! Jag gjorde ju den här Silviakakan i långpanna så det skulle bli mycket, passade perfekt till ”kidsen” till efterrätt.
Missa inte: Över 120 recept på mjuka kakor
Jag använde 2 små långpannor men du kan såklart göra den i den stora man har i ugnen. Blir lika bra!
RECEPT SILVIAKAKA I LÅNGPANNA:
Missa inte: SAFTIGASTE SOCKERKAKAN MED GLASYR // CHOKLADKAKA MED DULCHE DE LECHE
INGREDIENSER:
6 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten
Glasyr:
210 g smör
3 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 äggulor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och vitt.
2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Blir aldrig klumpar så. Rör med slickepott.
3) Häll sist i vattnet och rör runt.
4) Ha i bakplåtspapper i en ugnsform. (Jag brukar använda 2 mindre för jag vill ofta ha kakan lite högre.) Häll i smeten i den och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25 – 30 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt.
Glasyren:
1) Smält smöret.
2) Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör runt.
3) Ha i äggulorna och rör runt.
4) Bred över glasyren på den avsvalnade kakan och toppa med strössel eller kokosflingor.
Den här kakan är saftig och helt galet god. Alla älskar den alltid! Det är liksom en kaka som man typ aldrig kan misslyckas med. En enkel och bra kaka att ta till när man väntar gäster t ex.
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig gärna så du inte missar något:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Missa inte TIKTOK (<länk till TikToksidan). Ganska ny på TikTok men det är roligt, häng med vetja.
Finns också på YouTube (<länk till YouTube). Planen är att komma igång på allvar även där.
Nu blir det soffhäng här resten av kvällen, kanske hörs vi lite senare igen. Hoppas du får en skön kväll nu!
Länge sedan du vlogga nu =)
Ååå den är ju helt galet god den kakan:)
Hur stor långpanna/form har du använt dig av?
Önskar er ett skönt lov med massa roligheter.
/Kram A
När du gör den i stor så är det standardmåttet 30×40 cm. Kram
När du bakar i 2 formar gräddar du en i taget eller båda samtidigt? Tänker på om hur det funkar att dela smeten. Eller kanske bäst med en stor form? Tack för dina fantastiska recept! Kram
Jag gräddade en i taget faktiskt, det gick bra. Men ta i en stor form om du kan. 👍🏼
Ska det vara ”hett”. Vatten?
Ja precis.
Vilken storlek är det på långpannan till Silviakakan?
Denna kan du baka i den stora långpannan som finns till din ugn.
Går den att frysa
Går jättebra! ☺️