Nu måste jag tipsa dig om något så fasligt gott som saffrans jordgubbsgrottor. Man kanske inte tror på kombon men oj oj oj oj ooooj….
SAFFRANS JORDGUBBSGROTTOR, ca 28 st
200 g rumsvarmt smör
1 pkt saffran (ta 2 om du vill ha mer saffranssmak)
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Stöt saffranet med lite av sockret. Det ger mer smak när man gör det innan.
3) Blanda resten av saffranet och sockret, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
4) Ha i smöret och blanda runt. Använd gärna matberedare, perfekt att baka kakor med.
5) Förvara kakdegen inplastad i kylen ca 30 min så blir den lättare att hantera.
6) Rulla degen till en längd och dela den i 28 delar. Rulla till bollar och placera i småkaksformar. Tryck en urgröpning i varje kaka och klicka i sylt i.
7) Grädda i ca 10-12 minuter.
Följ gärna min FB-sida HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR
Följ gärna mig på Bloglovin HÄR
Tips: Ta lingonsylt istället för jordgubbssylt.
För glutenfritt: Byt ut mjölet mot lika delar mjölmix, tillsätt 1 msk fiberhusk.
Testa även: