Något som är väldans gott till midsommar är ju små rulltårtsbakelser. Misslyckas aldrig och blir ju så fasligt gott!
RULLTÅRTSBAKELSER:
3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
strösocker till utsidan
Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g färskost (cream cheese)
1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av en 1/2 citron
3 stora jordgubbar (till puré)
100 g jordgubbar
(2 dl vispgrädde)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt.
2) Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.
3) Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter.
4) Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna.
Fyllningen:
1) Vispa grädde, färskost, socker, vaniljsocker och citronskal tills du får en spritsbar kosistens.
2) Mixa jordgubbarna till puré och låt rinna av i ett durkslag en stund. Häll i den i gräddfluffet. Blanda runt.
3) Hacka jordgubbarna till mindre bitar och ha i det i fluffet. Bred ut det på rulltårtsbotten. Rulla ihop rulltårtan.
4) Vispa grädde. Skär skivor av rulltårtan, spritsa grädde emellan och montera ihop två och två. Härligt att spritsa grädde uppepå och lägga på lite jordgubbar.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)